DPS: Srećan 9. maj, evropske vrijednosti nemaju alternativu

 DPS: Srećan 9. maj, evropske vrijednosti nemaju alternativu

Demokratska partija socijalista uputila je građankama i građanima Crne Gore najsrdačnije čestitke povodom Devetog maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

Sazdana na temeljima antifašističke borbe naših predaka, budućnost Crne Gore neraskidivo je vezana za ujedinjenu Evropu. Baš zato, kako navode, ovaj je datum i naročito važan za našu državu.

“Sjećajući se prvog ustanka u porobljenoj Evropi, cijeneći žrtve svih onih koji su pali za slobodu naše države, ponosni smo na ulogu koju je Crna Gora imala u borbi protiv fašizma”, piše u saopštenju.

Jednako su ponosni i na pređeni put u modernom dobu – tokom kojeg smo izgradili građansku državu, obnovili njenu nezavisnost i napravili velike iskorake u cilju završnog velikog spoljnopolitičkog cilja – pristupanja Evropskoj uniji.

“Ipak, ovog Devetog maja, naročito je važno naglasiti da je antifašistička i evropska Crna Gora danas suočena sa brojnim izazovima. Šovinizam i udaljavanje od antifašističkih tekovina nijesu put kojim naša država treba da ide. I zato, naša je obaveza da u vremenu koje slijedi još istrajnije i posvećenije radimo na očuvanju građanske Crne Gore. Bez toga, niti ima vrijednosti na kojima počiva crnogorsko društvo, niti će ostatak našeg puta ka Evropi biti okončan onako kako priželjkujemo”, kažu iz DPS.

Evropske vrijednosti, dodaju, nemaju alternativu.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još