DPS Ulcinj: Za Nimanbegua fotelja bitnija od bese

 DPS Ulcinj: Za Nimanbegua fotelja bitnija od bese

izvor DPS

Saopštenje OO DPS Ulcinj prenosimo u cjelosti :

Poštovani gospodine Nimanbegu,

Nakon upoznavanja sa sadržinom Vašeg reagovanja o toku i rezultatima razgovora koje ste imali sa DPS i DUA o postizbornoj koaliciji u Ulcinju, radi punog informisanja javnosti, podsjećamo Vas na nekoliko bitnih činjenica. Bitnih iz razloga što u potpunosti demantuju Vaše ponašanje tokom naših razgovora. Bitnih i zbog svih zakulisnih radnji koje ste svjesno sprovodili kako biste u Ulcinju oformili vlast sa onima o kojima nijeste imali niti jednu lijepu riječ.

Prvo, sa DPS, gospodine Nimanbegu, Forca je do sada uvijek razgovarala i nikada pregovarala. Sa partnerima DPS ne pregovara, već vodi konstruktivne razgovore koji rezultiraju jasnim strateškim opredjeljenjima, programima i projektima. Tako smo, od dana završetka izbornog procesa, sa Vama imali ne jedan, kako Vi kažete, već preko najmanje 10 višesatnih razgovora. Na posljednjem je zajednički određen rok do nedjelje o konačnom usaglašavanju postizbornog koalicionog sporazuma.
 
Drugo, to što ste pomenuli da reagujete jer se DPS osjeća prevareno, imajte u vidu da nijeste prevarili DPS. Prevarili ste većinu građana Ulcinja, ali i veći dio svojih funkcionera i birača. Radi javnosti ćemo navesti samo jedan primjer. Imali smo zakazan sastanak za subotu u 17 časova. Vi se iz Vama poznatih razloga nijeste pojavili. Uputili ste molbu da bude odložen za 20 časova. Ni tada se nijeste pojavili, već ste objavili kasnije te noći da ste sklopili koalicioni sporazum sa drugim političkim subjektima. Dakle, iako je rok za naš krajnji dogovor bio nedjelja, Vi ste već noć prije postigli dogovor sa drugim političkim subjektima. Javnost neka prosudi ko je kome radio iza leđa i ko je tajno pregovarao.
 
Treće, Vaši navodi da ste napustili prošlu koaliciju zbog nezadovoljstva istom, nemojte plasirati kao tačan podatak. Nijeste Vi raskinuli koaliciju, već su to učinili DPS, DUA, ali i PD i SD sa kojima ste sada u koaliciji, a sa nekima od njih ovih dana i tajno se sastajali. Građani Ulcinja i Crne Gore o tome su mogli jasno da se informišu putem medija, tako da vrijeđanje zdravog razuma ne priliči osobi koji pledira da postane ozbiljan politički akter. Jedina istina je da je svaki razgovor DPS sa političkim subjektima iz Ulcinja bio javan i transparentan, bez zakulisnih radnji.
 
Četvrto, funkcioneri Force kod kojih izgleda nijeste nastupali otvoreno, kao i građani treba da znaju da ste u novoj koaliciji dobili samo 50% onoga što ste tražili, ali tek i pola od onoga što ste sa DPS i DUA dogovorili kao dio postizbornog koalicionog sporazuma. To su građani Ulcinja mogli vidjeti odmah nakon objave Vašeg postizbornog dogovora u Ulcinju, razgovarajući sa funkcionerima Force i slušajući njihovo nezadovoljstvo.
 
Peto, ne znamo gdje ste pronašli osnov za Vaše navode da u novoj koaliciji pronalazite šansu za poboljšanje stanja u Ulcinju. Upravo 70% takve koalicije čine subjekti sa kojima ste, kao i sa DPS, više godina bili partneri. Upravo ćete političku i razvojnu sudbinu Ulcinja dijeliti sa ljudima koje ste kritikovali zbog zloupotrebe službenog položaja, a lično Vi bili nosilac inicijative o izglasavanju nepovjerenja tadašnjem predsjedniku Ulcinja Fatmiru Đeki.
 
Na kraju, gospodine Nimanbegu, mi Ulcinjani dobro znamo šta znači besa i šta znači pružena ruka. Nažalost, ovog puta ste pali na tom ispitu.
 
Bez namjere da ovim povodom više sa Vama polemišemo, naše reagovanje završavamo Vašom rečenicom o tadašnjem predsjedniku Opštine, a sada Vašem koalicionom partneru, gospodinu Fatmiru Đeki: „Ovakav model političara sada postaje zarazna bolest od koje se ugrožava cijelo društvo“. 

Gospodine Nimanbegu, izgleda da Vi na ovu bolest nemate imunitet.

Opštinski odbor DPS Ulcinj

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još