Borovinić Bojović: Ruske vakcine ugovorene, ali ne znamo tačan datum kad će stići u CG

 Borovinić Bojović: Ruske vakcine ugovorene, ali ne znamo tačan datum kad će stići u CG

izvor gov.me

Ruske vakcine su ugovorene, ali ne znamo tačan datum kada će stići u Crnu Goru, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ona je, gostujući u emisiji na Radiju Svetigora, kazala da se u posljednjoj nedjelji aprila očekuje dolazak još 200.000 kineskih vakina.

“Idemo u susret masovnoj vakcinaciji. Smatram da je 138 punktova sasvim dovoljno za masovnu vakcinaciju”, dodala je ona. 

Istakla je da svi koji su preležali koronu mogu da se vakcinišu.

“Imunitet nije u potpunosti definisan. Mi zaista nemamo pravo da ograničavamo nečija kretanja, niti da insistiramo da se neko vakciniše. Ono na šta moramo da insistiramo jeste poštovanje mjera. Vakcinacija je samo i isključivo nečija dobra volja i mi ne možemo na tome insistirati. Svako ima svoje razloge zašto želi ili ne želi da se vakciniše”, navela je ministarka. 

Borovinić Bojović je istakla da će učiniti sve što je u njihovoj moći da obezbijede siguran ulazak turista, kao i njihov boravak u Crnoj Gori tokom ljetnje sezone. 

“Ovih dana će biti izdat turistički vodič. Omogućićemo PCR testove prije nego što se vrate kući. Nadamo se da će sezona ove godine biti bolja, pošto prošle skoro da nije ni bilo. Donijećemo i mjere prije sjednice savjeta”, najavila je ona. 

Borovinić Bojović je podsjetila da su imali vrlo malo vremena da obezbijede sve uslove za vakcinaciju. 

“To je bila goruća tema i sa strane dobronamjernih i zlonamjernih. Veoma je naporno bilo, ali srećom uspjeli smo da to realizujemo”, navela je ona. 

Na konstataciju novinarke da je gostovala u njihovim radijskim emisijama kad to nekad i nije bilo toliko poželjno, Borovinić Bojović je kazala da ako neko nešto smatra nepoželjnim, to ne znači da to nije ispravno.

“Moja profesija je uvijek sa mnom, kao i moja vjera. Crkva je u Crnoj Gori odigrala krucijalnu ulogu. I tada, a i sada mi je veliko zadovoljstvo što gostujem u vašim emisijama”, poručila je ministarka. 

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još