Kotorski ugostitelji otvorili lokale

 Kotorski ugostitelji otvorili lokale

FOTO RADIO KOTOR

Ugostitelji u Kotoru otvorili su lokale u 16h, kako je prethodno i najavljeno na današnjem okupljanju na Trgu ispred Katedrale. Oni su tom prilikom, takođe kazali, da će raditi i sjutra.

Za Portal Kotor ugostitelj Dušan Samardžić kazao je da godinama praznike slave sa prijateljima katolicima.

“I danas smo bili sa njima. Čestitali im Badnji dan i Božić i izvinili se što nemaju gdje sjesti da popiju kafu jer su vrata svih lokala zatvorena zbog novih mjera“, rekao je Samardžić i najavio otvaranje ugostiteljskih objekata u Crnoj Gori danas u 16 časova.

Foto: PG Biro
Foto: Radio Kotor

Od sjutra mi redovno radimo, poručuje Samardžić. 

“Otvaramo lokale u 8 pa sve do 20 časova. Ne vidimo razlog da nam sloboda rada bude zabranjena. Ako ljudi mogu da se kreću i idu u vjerske objekte, što ne bi mogli i u kafić?“ pita se Samardžić, ističući da su oni privredna grana od 35 hiljada zaposlenih koje je pandemija dobro pogodila.

“Januar je mjesec u kojem treba makar nešto da zaradimo i pokušamo da preživimo naredni period i zadržimo ljude, jer njihovim otpuštanjem ugrožava se sigurnost brojnih porodica“, napominje Samardžić nezadovoljan što ih niko prilikom donošenja novih mjera nije kontaktirao i tražio mišljenje.

“Vjerujem da bi se dijalogom postigao dogovor, ali isto tako i nakon večerašnjeg otvaranja lokala poštovaćemo sve epidemiološke mjere u interesu nas i građana“, poručio je Samardžić.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još