Đukanović čestitao 21. maj: Kormilo upravljanja državom imamo u svojim rukama

 Đukanović čestitao 21. maj: Kormilo upravljanja državom imamo u svojim rukama

izvor arhiva

Razvoj situacije u Crnoj Gori, kao i regionalni i međunarodni kontekst potvrđuju koliko je bila vizionarska odluka o obnovi države. I koliko je važno, posebno u ovako turbulentnim vremenima, što kormilo upravljanja državom imamo u svojim rukama, poručio je predsjednik Crne Gore MIlo Đukanović u čestitki povodom 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore. 

 -21. maj je kruna velikog nasljeđa slavne crnogorske istorije, koju ostavljamo u amanet pokoljenjima. S ponosom svjedočimo da je danas u Crnoj Gori sve više građana koji uviđaju značaj naše pobjede na referendumu 2006. godine. Crna Gora, koja je već uvažena članica NATO, nepokolebljivo stoji na evropskom putu. Nijesmo dozvolili da s tog kursa skrene ni tokom minulog perioda dok je njome upravljala nekompetentna i nacionalno neodgovorna Vlada. Usvajanje evropskog sistema vrijednosti, odgovornost prema NATO i članstvo u EU kao krajnji cilj ostaju prioriteti državne politike – kazao je Đukanović. 

Crna Gora je, kako kaže, kroz razvoj događaja na političkoj sceni tokom poslednje dvije godine pokazala da je i funkcionalna demokratija. Svoje političke probleme rješavamo demokratskim putem na izborima i u Parlamentu a ne vaninstitucionalno, uključujući i tako važne odluke kao što je smjena Vlade, i izbor nove, manjinske, koja danas slavi Dan nezavisnosti.
-Svim građanima Crne Gore čestitam ovaj veliki praznik, u nadi da su uprkos brojnim izazovima pred nama bolji dani, zašta se zajedno moramo postarati, svako na svom nivou odgovornosti. Nek je vječna Crna Gora – zaključio je Đukanović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još