Đukanović čestitao katolički Božić: Simbolika praznika je da društvo učinimo boljim

 Đukanović čestitao katolički Božić: Simbolika praznika je da društvo učinimo boljim

FOTO PREDSJEDNIK CG

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića, nadbiskupu barskom Roku Đonlješaju (Rrok Gjonlleshaju), biskupu kotorskom Ivanu Štironji, svim građanima katoličke vjeroispovijesti i sveštenstvu uz želje da u miru i spokojstvu uživajući zajedno sa svojim porodicama, dragim osobama i prijateljima proslave najradosniji dan u hrišćanstvu, dan Hristovog rođenja.

„Božić je praznik koji milionima ljudi širom svijeta donosi osjećaj radosti, ljubavi, nade i nadahnuća u stalnoj borbi sa slabostima, izazovima i iskušenjima. Vječna simbolika ovog svetog praznika podsticaj je da pojedinačno i zajedno radimo na tome da naše društvo učinimo humanijim, bogatijim i boljim, a nas same društveno odgovornijim. Za mnoge je nažalost, zbog pandemije korona-virusa, ovo Božić samoće, nemoći, duševnih i fizičkih patnji, ekonomskih problema. Vratiti im nadu, dati utjehu i neophodnu pomoć naša je zajednička obaveza, posebno nama koji imamo najveću političku i društvenu odgovornost da osiguramo sredstva, mjere i instrumente nužne za ostvarenje uslova dostojanstvenog života svih naših građana i za njihov skori povratak svakodnevnim aktivnostima”, naveo je Đukanović. 

U ovim blagim danima odao je priznanje humanoj misiji Katoličke crkve u Crnoj Gori na predanom i odgovornom odnosu u sučeljavanju sa izazovima i posljedicama pandemije korona-virusa.

“Svojim postupanjem još jednom ste se osvjedočili kao društveno odgovoran činilac nastavljajući doprinositi jačanju moralnih i duhovnih temelja crnogorskog društva, očuvanju našeg istorijskog i kulturnog nasleđa, izgradnji skladnih međunacionalnih odnosa i ukupnoj demokratizaciji naše zajedničke države zasnovane na univerzalnim civilizacijskim vrijednostima duboko utkanim i u hrišćanskoj religiji koje su bliske svim ljudima, bez obzira na njihovo duhovno i svjetovno opredjeljenje. S željom da predstojeće praznične dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i zadovoljstvu, još jednom vam čestitam najradosniji hrišćanski praznik”, poručuje Đukanović. 

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još