Đukanović o slučaju Medenica: Svako mora imati pravo na dostojanstvenu odbranu, nadležni da rade svoj posao

 Đukanović o slučaju Medenica: Svako mora imati pravo na dostojanstvenu odbranu, nadležni da rade svoj posao

Izvor: FOS Media Opis: arhiva

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, komentarišući slučaj nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice, kazao je da se mora dozvoliti da nadležni rade svoj posao, ali i svakome omogućiti pravo na dostojanstvenu odbranu.

To je saopštio na predavanju na Pravnom fakultetu na temu “Crna Gora nakon raspada SFRJ – dostignuća, izazovi i perspektive”.

– Dozvolimo da nadležni rade svoj posao i poklonimo im povjerenje. Stranka u postupku mora imati pravo na dostojanstvenu odbranu. To je bitna karakteristika pravne države. Moramo izbjeći da ljude kroz medijski spektakl hapšenja hendikepiramo u odbrani – rekao je Đukanović.

Odgovarajući, nakon predavanja na pitanja novinara, Đukanović je rekao da u Crnoj Gori nema izuzetaka te da su svi ljudi u istom statusu u odnosu na državu i njene institucije.

– S Medenicom sam dugogodišnji prijatelj. Sačekajmo da čujemo instittucije i argumente. Ima li za ovih 30 godina druge ocjene mojih političkih oponenata nego da sam dio nekih kriminalnih kartela. To su gluposti – rekao je Đukanović.

Odgovarajući na pitanje novinara o ulozi aktuelnog vicepremijera i koordinatora službi bezbjednosti, Dritana Abazovića u događajima na Cetinju 4. i 5. septembra prošle godine tokom ustoličenja mitropolita Joanikija, Đukanović je odgovorio:

– Nemam dovoljno informacija da kažem koja je bila uloga koordinatora sistema bezbjednosti na Cetinju. To je ostala misterija. Nema nikave eskalacije crnogorskog nacionalizma na Cetinju. Ono što ste vidjeli je bio patriotizam. Nažalost to tako nije percipirala naša vlada.

Upitan o aktuelnoj političkoj krizi i njenom rješenju, Đukanović je rekao da smo najbliži manjinskoj vladi.

– DPS će bez ikakvih interesa i participacije u njoj podržati tu vladu. Očegledno je da ima dosta zastoja u komunikaciji među partijama koje će da je čine – rekao je predsjednik Crne Gore.

izvor Pobjeda

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još