Đukanović: Vlada nastavila da bruka državu, urgentno nam je potrebna nova

 Đukanović: Vlada nastavila da bruka državu, urgentno nam je potrebna nova

Izvor: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je Vlada današnjom sjednicom nastavila da urušava međunarodni ugled Crne Gore, ističući da je našoj državi urgentno potrebna nova.

– Današnji dan je zapravo pokazao da je ova Vlada nastavila da bruka našu državu. Ona nije bila u stanju da se saglasi o ovom pitanju (uvođenje sankcija Rusiji) koje je mnogo važnije od politike. Ovo je pitanje moralnog stava svakog pojedinca, tako i onih ljudi koji su danas sjedjeli u sali Vlade, da osude nešto što se dešava prijateljskom narodu blizu nas – rekao je Đukanović za TV Crne Gore.

Đukanović smatra da je Crnoj Gori urgentno potrebna nova vlada, ali i dalje vjeruje da je u odnosu na manjinsku bolje rješenje politička vlada. 

– Ako ima razuma doći ćemo do konsenzusa da formiramo političku vladu. Ako nema dovoljno razuma, doći ćemo do zaključka da izaberemo vladu kakvu možemo i učinolo nam se u prethodnom periodu da se najlakši konsenzus može ostvariti oko manjinske vlade.

Taj proces, kako kaže, mora se završiti što prije jer je Crna Gora u institucionalnoj blokadi i zastoju u pregovorima sa Evropskom unijom.

Ipak, Demokratska partija socijalista (DPS), na čijem je čelu, neće dati blanko podršku bilo kojoj vladi i partiji dok god sve nedoumice ne stave na papir.

– Kao rezultat toga je nastao jedan dokument u krugu akruelne opozicije koji je ponuđen i mandataru Dritanu Abazoviću i GP URa. Nije me izenadilo da je URI taj dokument prihvatčjiv. Bilo je pitanja da li će neke odredbe tog dokumenta, koji ih nazvao vrednosnom platformom, biti prihvatljiv Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP). Juče smo od strane mandatara obaviješteni da je SNP potpisala taj dokument – rekao je Đukanović.

IZVOR POBJEDA

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još