Dvije godine od prvog slučaja kovida u CG, Borovinić Bojović: Moramo biti oprezni

 Dvije godine od prvog slučaja kovida u CG, Borovinić Bojović: Moramo biti oprezni

izvor MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Danas je tačno dvije godine od prvog registrovanog slučaja koronavirusa u Crnoj Gori 17. marta 2020. godine.

Povodom toga ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović poručila je za TVCG da nas je korona više puta iznenadila, kao i da se nada da se to više neće dogoditi, ali uz to i poziva na oprez.

Ona je kazala da ako se nastavi pad u broju zaraženih mjere protiv korone će biti ublažene uz oprez i praćenje indikatora i predloga IJZCG.

-Sada sa ove distance sve to nam izgleda jednako snažno kao što nam je izgledalo i u prvim danima-, kazala je Borovinić Bojović uz ocjenu da se vakcinacijom transmisija virusa smanjila, a uz one koji su preležali koronu, došlo se, kako kaže, do određeneog stepena kolektivnog imuniteta.

Dodaje i da je sve to doprinijelo da u posljednim slučajevima imamo blaže simptome, ali takođe i veliki broj zaraženih.

-Korona nas je više puta iznenadila, svi se nadamo da neće više, međutim treba biti oprezan. Može da se desi i još neka mutagena forma koronavirusa. Ali opet ne očekujemo da će imati onako strašne posljedice koje smo imali do sada, kada je u pitanju Kovid 19- , navela je Borovinić Bojović.

Ona je pohvalila i zdravstvene radnike, koji su kako kaže, radili prekovremeno, vikendima kao i dopunske smjene.

Borovinić Bojović je građanima poručila da ne treba da se plaše, ali da budu oprezni i da se vakcinišu, prenosi portal RTCG.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još