Fajzer samo prioritetnim grupama

 Fajzer samo prioritetnim grupama

izvor Media biro

Posljednjih dana smo zadovoljni odzivom građana na vakcinaciju, kazala je agenciji Mediabiro doktorica Amina Šahmanović naglašavajući da smatra kako ih je novi delta soj koronavirusa uplašio.

„Ima i razloga, mnogi ljudi širom svijeta završavaju u bolnicama. Delta soj koronavirusa se brzo širi. Trenutno smo zadovoljni vakcinacijom. Ovim putem pozivam sve građane da se odazovu u još većem broju kako bi zajedno prevazišli ovu situaciju“, poručila Šahmanović.

Trenutno su dostupne Astra Zeneka i Sinofarm vakcina koje se daju svakoga dana u prostorijama Univerzitetskog i Muzičkog centra. Što se tiče Fajzera on se daje jednom nedjeljno i uglavnom ga dobijalu prioritetne grupe.

„Tu spadaju onkološki bolesnici, bolesnici na imunosupresivnoj terapiji, pacijenti koji imaju više komorbiditeta, hroničnih oboljenja. Očekujemo veće količine Fajzera koji će biti dostupan svim građanima“, kazala je Šahmanović.

Ona je objasnila i kako se koristi QR kod koji se nalazi na svakoj potvrdi o vakcinaciji.

„Na svakom telefonumože se skinuti aplikacija koja očitava QR kod. Vašu potvrdu možete očitati putem te aplikacije i odmah izlazi datum PCR testitranja, ukoliko ste se uopšte testirali, zatim datum prve doze vakcine, datum druge doze vakcine i kompleten informacije o COVID-u“, zaključuje Šahmanović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još