Festival Dječije pjesme Ulcinj 2020. ovog puta televizijski

 Festival Dječije pjesme Ulcinj 2020. ovog puta televizijski

foto Centar za kulturu Ulcinj Sa prošlogodišnjeg Dječijeg festivala

25 takimičarskih pjesama učestvovaće na ovogodišnjem festivalu Dječije pjesme Ulcinj 2020. Dio Međunarodnog festival biće djeca iz Crne Gore, Kosova I Albanije. Ovo je tradicionalni festival, 15. po redu. Na festival učestvuju djeca uzrasta od šest do 14 godina, sa kompozicijama koje do sada nijesu javno izvođene.

“ S obzirom na situaciju I okolnosti zadovoljan sam kako samim interesovanjem, tako I brojem takmičara. Imamo djecu iz Podgorice, Rožaja, Herceg Novog I Ulcinja, kada je Crna Gora u pitanju, kao I iz susjednih država Albanije I Kosova”, kazao je za Portal Ulcinj direktor Centra za kulturu Musa Hodžić.

U toku je, kako je rekao snimanje spotova za pjesme, jer zbog epidemije takmičarske pjesme neće biti izvođene u Centru za kultutu, kao ranijih godina.

“ Spotovi svih učesnika biće emitovani na javnom servisu- RTCG, 2. ili 3. januara, kao I na portalima I ostalim internet platformama”, pojasnio je Hodžić.

Sedmicu nakon toga, biće poznata odluka žirija. Nagrađeni će bti najbolji izvođači, tekstopisci, aranžmani, ove godinepredviđena je nagrada I za najbolje snimljeni video spot, a neće izostati ni specijalna nagrada ovog festival “Fićri Hasanaga”.

Ekipu za snimanje spotova pjesama za djecu iz Ulcinja, unajmio je Centar za kulturu, dok će djeca iz ostalih gradova dostaviti gotove spotove. 

 Podsjetimo, ranijih godina festival je organizovan pred novogodišnje praznike. To je doba godine kojem se djeca posebno raduju, i kako navodi Hodžić, atmosfera u Centru za kulturu tada je bila posebno lijepa. “ Djeca vole ovaj festival, nijesmo željeli da prekidamo tradiciju, I ovo je bio siguran način za organizaciju takmičenja, a opet jedno novo I lijepo iskustvo za našu djecu. Srećni su I zadovoljni, što nam je najvažnije” poručio je Hodžić.

Pročitajte još