FORCA danas bira novo partijsko rukovodstvo

 FORCA danas bira novo partijsko rukovodstvo

Nova Demokratska Snaga (FORCA) održaće danas izbornu Skupštinu stranke na kojoj će izabrati novo partijsko rukovodstvo.

FORCA će, kako je saopšteno, izabrati nove partijske organe upravljanja, sa novim pozicijama partijskih struktura, koje će pozitivno uticati na unapređenje i predstavljanje stranke i naroda koga ona predstavlja.

Navodi se da će pored formiranja i restrukturiranja organa upravljanja, Skupština razmatrati i izglasati novi Statut i politički Program partije.

“Predviđeno je da se izmijeni i partijska struktura sa izborom predsjednika partije i Glavnog odbora. Novi organ predviđa i mjesto generalnog sekretara koji će imati političke i izvršilačke nadležnosti”, kaže se u saopštenju.

Iz FORCA-e su rekli da jedan od novih organa Politički odbor.

“U ovaj odbor će se inkludirati ne samo članovi sa političkim iskustvom, već i osobe koje nijesu članovi partije, osobe sa profesionalnim kredibilitetom. Odbor treba da bude savjetodavno tijelo za Predsjedništvo, ili Glavni odbor za razna politička i razvojna pitanja”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, obnovom kadrova i novim načinom funkcionisanja partije, koristeći dosadašnja iskustva, FORCA će nastaviti sa prioritetima programa koje su autentično predstavljanje Albanaca u Crnoj Gori.

“Ti prioriteti su ekonomski razvoj u opštinama sa većinom albanskog stanovništva, smanjenje programskih razlika i bolja saradnja sa drugim albanskim političkim subjektima i drugim subjektima sa progresivnim demokratskim strategijama i programima iz zemlje i inostranstva”, dodaje se u saopštenju.

Iz FORCA-e su kazali da su među prioritetima nastavak rada na demokratizaciji društva, kao i nastavak rada kao pouzdan partner na putu ispunjavanja uslova za punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji.

Navodi se da je Glavni odbor partije na posljednjoj održanoj sjednici prihvatio kandidaturu Gencija Nimanbegua za predsjednika stranke.

“Tokom organizovanja skupštine, usaglašeno je da se formira i novo predsjedništvo sa imenovanjem novih potpredsjednika i generalnog sekretara”, navodi se u saopštenju.

Skupština će biti održana u Ulcinju, u hotelu Mediteran.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još