FORCA: “Imamo dovoljno snage, znanja i odlučnosti da se suočimo sa ovom i bilo kojom štetnom koalicijom”

 FORCA: “Imamo dovoljno snage, znanja i odlučnosti da se suočimo sa ovom i bilo kojom štetnom koalicijom”

izvor FORCA

U ime odbornika FORCE na danas održanoj pres konferenciji Ilir Čapuni je saopštio da se novi predsjednik Skupštine Hadži Sulejmani se ne plaši ni Zakona ni štete.

Naime, kako je naveo nakon kršenja Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta opštine, Poslovnika o radu Skupštine na sastanku od 8. aprila, nova skupštinska većina pokušala je u nekoliko navrata da razriješi sekretara Skupštine opštine Ulcinj.

“Iako je glasanje jasno pokazalo da ne postoji kvorum za razrješenje jer neki odbornici ne mogu da naruše svoju ličnost i integritet pokazujući političku kulturu i pravilan odnos prema javnim finansijama i porezima naših građana, danas je ova nova skupštinska većina ponovo nasrnula na najveću zakonodavnu instituciju kao što je Skupština i u nastavku sjednice održane danas, vratila tačku dnevnog reda sa prethodnog sastanka i utvrdila smjenu sekretara”, kazao je Čapuni, dodavši da je ovo do sad neviđena praksa u Skupštini Ulcinja.

” Ramazan je mjesec uzdržavanja u hrani i govoru i mjesec je kada su srca ispunjena milošću. Postalo je nepisano pravilo Skupštine opštine Ulcinj da se u toku mjeseca Ramazana ne održavaju sjednice. Juče je nova većina odlučila da prekrši svaki princip, svaki propis i svaki zakon zakazivanjem„nastavka“ sjednice za danas u 11, a zatim u 16 sati”, rekao je Čapuni.

Kako je naveo, odbornici Nove demokratske snage Forca nijesu prisustvovali ovom pred-iftarskom skupu za koji pozivnice dolaze putem SMS-a i telefona, a glasanje se odvija aklamacijom.

“Na ovaj način funkcionisanja skupštine, teško je u njoj napraviti redovnu i kulturnu opoziciju. Ovo je prvi put nakon 30 godina parlamentarizma u Crnoj Gori da se odbornik odvlači kao osoba bez stava, bez principa, bez znanja i bez dostojanstva”, rekao je Čapuni.

Odbornici Force, kako je naveo, podsjećaju DPS da sekretar Skupštine opštine Tuzi nastavlja normalno da radi kao profesionalac iz redova PDS-a i da nije smijenjen zahvaljujući ispravnom razumijevanju zakona i štete, kao i poštovanju profesionalaca.

“Slična je situacija u Službi skupštine opštine Bar kojom i dalje rukovodi kadar SD.  Takođe pozivamo i predsjednika opštine Aleksandra Dabovića, kao nadležan za izvršenje Budžeta opštine da se izjasni za štetu od preko 50000 eura koja se nanosi opštini a koja pod njegovim mandatom ide sa one strane zakona” poručio je Čapuni.

Nova demokratska snaga Forca, istakli su, na svom opozicionom putu uvijek će biti u odbrani pravde za grad Ulcinj i podržaćemo svaku odluku koja će biti u cilju razvoju života građana i našeg grada.

“Naglašavamo da imamo dovoljno snage, znanja i odlučnosti da se suočimo sa ovom i bilo kojom štetnom koalicijom u Opštini Ulcinj.Pravo i istina biće odbranjeni u institucijama sudstva i tužilaštva.  A vama koji stvarate podijele i mržnju zbog ličnih i karijernih stavova i koji svjesno kršite zakon, želimo milost Božiju”, poručili su odbornici FORCE.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još