FORCA osuđuje smjenu direktora škola

 FORCA osuđuje smjenu direktora škola

Forca se pridružuje ogorčenim građanima i roditeljima sa novim imenovanjima u obrazovnom sistemu u opštini u Ulcinj, iako pojedina rješenja su čak i smiješna, saopštili su iz te političke partije.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

” Naime, u jednoj osnovnoj školi mijenja se doktor nauka sa dokazanim kvalitetom u upravljanju školom. U drugoj se mijenja direktor sa nesumnjivim ljudskim i profesionalnim osobinama, dok u trećoj školi imenovano je lice koje je 2. Juna 2021. godine, Rješenjem SO Ulcinju br. 02-016/21-167-6 (“Sl. list Crne Gore – Opštinski propisi, br. 18/2021) imenovan kao član Borda direktora u ulcinjskom vodovodu  kao kadar druge partije u novoj većini koju čine DPS i njeni tradicionalni partneri: PD, DUA, DSCG, SD i BS. Da ne bude zabune: ne radi se o imenovanjima na rukovodećim pozicijama u školama bez obzira na političku ili nacionalnu pripadnost, već se radi o nečasnoj političkoj trgovini onih koji su se navodno borili protiv ovakve prakse. 

Ovim imenovanjima, a pogotovu imenovanjem u Osnovnoj školi „Maršal Tito”  je ministarstvo preinačilo volju nastavnog kadra, volju roditelja, volju samog školskog odbora, i ušla u zoni u kojoj se nipodoštava struka, zvanja i minuli rad u najvećoj dvojezičnoj školi u državi, koja dok je na čelu bio g. Arben Lunji, doktor računarskih nauka, dobila više priznanja u regionu za kvalitet. 

Sada se ne zna tačno da li protiv ministarke i profesije rade njeni savjetnici ili pak drugi šaptači i nalogodavci koji sumnjaju u ove prve. Bilo kako bilo, trend i posljedice su jasne: ovim imenovanjima se vrši politizacija u upravama škola u ovoj opštini i ruši kvalitet nastave i stavlja do znanja javnosti da je politička trgovina počela i da je ona legalna. “

Nova demokratska snaga FORCA

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još