Gostima sa Kosova olakšan prelazak na granici Sukobin- Murićan

 Gostima sa Kosova olakšan prelazak na granici Sukobin-  Murićan

ilustracija

Od danas za ulazak u Crnu Goru na graničnom prelazu Sukobin – Murićan maloljetnim osobama sa Kosova, potrebni su samo izvod iz knjige rođenih, đačka ili zdravstvena knjižica, kazao je predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović, uz ocjenu da je to fntastična vijest.

Dabović je najavio I da se brzo očekuje obostrano priznavanje polisa osiguranja između dvije države i jedna kontrola prilikom prelaska graničnog prelaza tokom ljetnje turističke sezone.

Ukidanje osiguranja u iznosu od 15 eura problem je o kom se godinama govori, kao I gužve I duga čekanja na graničnom prelazu.

I direktor TO Ulcinj Gzim Hajdinaga je prilikom nedavne posjete Kosovu I Sjevernoj Makedoniji kazao da su upravo to ključni problemi, koje treba hitno rješavati.

 „Treba smanjiti satnicu čekanja na graničnom prelazu. Ja lično prije bih otišao za Drač, nego li čekao dodatnih dva tri sata u Ulcinj. Možda bi dobro bilo da se kontroliše samo na jednoj strani. Drugi problem, koji datira 20 godina unazad, je eliminasanje plaćanja osuguranja. Treće, trebali bi da vidimo da porodice koje imaju djecu koja nemaju dokumenata da im se omogući da dođu u naš grad. Većina zbog svega toga biraju Albaniju za destinaciju za odmor”, rekao je Hajdinaga nakon povratka sa Kosova.

Hajdinaga je istakao I da su otvorene granice ključne za uspješnost sezone, te da su u Sjevernoj Makedoniji i Kosovu dobro dočekali vijest da mogu ući u Crnu Goru bez testa na koronavirus.

Pročitajte još