GP URA i Đeka: Gubitnici montiraju afere

 GP URA i Đeka: Gubitnici montiraju afere

Društvenim mrežama danas kruži audio snimak za koji iz ulcinjskog odbora Demokratske partije socijalista tvrde kako predstavlja dokaz da se u tom gradu, uoči ponavljanja izbora na jednom biralištu, kupuju glasovi. Fatmir Đeka i Građanski pokret URA, negiraju optužbe DPS-a i poručuju da je riječ o montiranju afera.

– Snimak koji se danas pojavio na društvenim mrežama, i koji su objavili pojedini mediji, potvrda je svega onoga što smo govorili prethodnih dana o pokušajima izbornog inženjeringa u Ulcinju. Ovaj video ujedno jasno pokazuje ko je u pravu kada je u pitanju kupovina glasova i ko se u Ulcinju bavi nečasnim radnjama i prljavom kampanjom, a ko vodi kampanju fer i pošteno – navode iz DPS-a i pozivaju nadležne da reaguju.

U snimku čija autentičnost nije potvrđena navodno se čuju glasovi ljudi koji pripadaju listi “Za novi početak” (URA-DP-SD-SDP-AA).

Jedan od navodnih aktera snimka, Fatmir Đeka, za CdM je rekao da riječ o očajničkom pokušaju gubitnika na izborima i “njihovih militanata da se drugima montiraju afere”.

– Za što će svakako odgovarati. Posebno kada je riječ o namjeri da se u to njihovo blato, laži i prevare baci mandatar Dritan Abazović – navodi Đeka.

– Takođe, odlično znaju da će i pored koordiniranih aktivnosti svakako izgubiti još jedan mandat i mogućnost da na bilo koji način učestvuju u vršenju vlasti u Ulcinju – kazao je Đeka za CdM.

URA: Neko će morati da odgovara

Iz Građanskog pokreta URA su saoštili da je audio snimak koji kruži internetom a u kojem se navodno koalicija „Za novi početak“ u Ulcinju optužuje da kupuje glasove loša montaža “onih koji u Ulcinju sigurno gube dugogodišnju vlast u toj opštini”.

– Djelovi razgovora koji su istrgnuti iz konteksta i predstavaljaju lošu montažu imaju za cilj da prikažu navodnu kupovinu glasova koja ne postoji. Pokušaj da se različiti razgovori montiraju u jedan snimak imaju elemente krivičnog djela i to bi autore ovog snimka trebalo da zabrine. Pozivamo nadležne organe da obave svoj dio posla i utvrde činjenično stanje – kazali su iz Ure.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još