Građani podržavaju inicijativu da Ulcinj krase sidra

 Građani podržavaju inicijativu da Ulcinj krase sidra

izvor Opština Ulcinj

Od nedavno Ulcinj krase brodska sidra.

“Jedno je postavljeno ispred zgrade Opštine, drugo je postavljeno na kraju ulice “Ulcinjskih pomoraca”, dok za treće sidro nemamo lokaciju jer želimo da čujemo predloge naših građana”, saopštio je predsjednik opštine Ulcinj Aleksandar Dabović.

On je pozvao građane da prijedlog lokacije upišu u komentarima na njegovoj FB stranici.

Da je postavljanje sidra na više lokacija u gradu, obradovalo stanovnike najjužnije primorske Opštine u Crnoj Gori potvrđuju brojni pozitivni komentari.

Oglasio se I predsjednik Udruženja prijatelja Starog grad Ismet Karamanaga koji kaže “ Ovo je za nevjerovati”.

“Godinama su se čelnici naše Opštine mijenjali, ali se nijedan do sada nije sjetio, ili nije htio, da barem jednim simbolom našeg pomorstva, velikim metalnim sidrom naznači da je ovo prvenstveno primorski grad.Morao je doći mladi i u javnosti relativno malo poznati arhitekta na mjestu predsjednika naše Opštine, da uvede novi duh i da konačno stavi jedno metalno sidro, simbolično ali pravo obilježje u našem gradu ispred zgrade Opštine”, ocijenio je Karamanaga.

Bez obzira, kako navodi Karamanaga, koliko će novi predsjednik znati ili koliko će mu dozvoliti da uradi za naš grad, po ovome će sigurno ostati upamćen.

“ Nadam se da će na red doći i uklanjanje futurističke skulpture, koju ja nazivam, »Kukuvajka« na Kacemi, za koju smo godinama i kao građani i kao Udruženje molili nadležne da je uklone i zamijene jednim prikladnim sidrom sa lancem kao znak obilježavanja naše pomorske kulturne baštine”, poručio je Karamanaga.

Kako kaže, bez obzira što smo geografski na moru na istoj paraleli sa Rimom i Barselonom, očigledno su nas prethodni čelnici zajedno sa institucijom »Morsko dobro« drugačije tretirali.

“ Nadajmo se da će ovo sidro biti znak da je Ulcinj, sigurna luka mira za njegove građane, mnoge turiste, ali i strane i domaće investitore”, istakao je Karamanaga.

Pročitajte još