Grupa građana poziva na blokadu zbog ugrožene egzistencije u petak u 12 sati

 Grupa građana poziva na blokadu zbog ugrožene egzistencije u petak u 12 sati

ilustracija , izvor unsplash

Grupa građana pozvala je na blokadu Crne Gore u 12 sati u petak zbog ugrožene egzistencije, kako bi sami zaštili sebe i svoje familije čija je egzistencija dovedena u pitanje zbog, kako su istakli, političkih igara i partijskih fotelja.

U proglasu su poručili građankama i građanima da ne strahuju da će im blokadama biti ugroženo funkcionisanje jer, kako su naveli, one neće biti organizovane na gradskim saobraćajnicama, već na prilazima gradovima i izlazima.

– S obzirom na to da se niko iz Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu, vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore u tehničkom mandatu gospodin Strahinja Bulajić, niti ijedan od 81. poslanika Skupštine Crne Gore nije oglasio nakon našeg poziva da zakažu sjednicu parlamenta najkasnije do petka 25. marta u 12 sati na kojoj bi donijeli odluku o smanjenju, odnosno ograničavanju cijena svih životnih namirnica i goriva pozivamo građanke i građane da nam se pridruže da u petak u podne blokiramo saobraćaj u Crnoj Gori i svi zajedno stanemo u zaštitu egzistencijalnih interesa nas i naših porodica – navedeno je u tekstu proglasu.

Pozivaju, kako su rekli, “sve građanke i građane – Crnogorce/ke, Srbe/kinje, Bošnjake/inje, Muslimane/ke, Albance/ke, Hrvate/ice, Rome/kinje i sve ostale” da se “batalimo podjela i međusobnih optuživanja i da ne štitimo partije i partijske interese, političke liderke i lidere i njihove interese”, već da svi zajedno u petak u 12 sati blokiraju Crnu Goru i konačno zajedno stanu u zaštitu njih samih i njihovih familija “čija je egzistencija dovedena u pitanje zbog političkih igara i partijskih fotelja”.

– Pozivamo sindikalne organizacije – Uniju slobodnih sindikata Crne Gore i Savez sindikata Crne Gore, penzionerke i penzionere, socijalno ugrožene grupe – od podstanara, samohranih majki, nezapošljenih, mladih bračnih parova do radnika/ca, poljoprivrednika/ca, privrednika/ca da nam se pridruže – poručila je grupa građana.

Apeluju na sve partije i političare da shvate da je ovo protest slobodnih građana Crne Gore čija je egzistencija ugrožena zbog njihovih sukoba i da im se ne pridružuju na ulicama, jer im nije mjesto na ulici, već u parlamentu u skupštinskim klupama ili u Vladi đe treba da zastupaju, ne svoje političke i lične, već interese svih građana.

– Ponavljamo, ovo je građanski bunt i protest, ne politički i blokade organizujemo isključivo zbog ugrožene gole egzistencije svih nas u Crnoj Gori – istakla je grupa građana.

O lokacijama koje će biti blokirane javnost i Ministarstvo unutrašnjih poslova obavijestiće u četvrtak putem medija.

– Svi zajedno na ulice, za nas i naše porodice – poručila je grupa građana.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još