Grupa građana: Zakažite sjednicu parlamenta ili ćemo 25. marta blokirati sve gradove u Crnoj Gori

 Grupa građana: Zakažite sjednicu parlamenta ili ćemo 25. marta blokirati sve gradove u Crnoj Gori

Izvor: Skupština

Građanska Crna Gora poziva Vladu Crne Gore u tehničkom mandatu, vršioca dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore u tehničkom mandatu gospodina Strahinju Bulajića i 81. poslanika Skupštine Crne Gore da zakažu sjednicu parlamenta najkasnije do petka, 25. marta u 12 sati na kojoj bi donijeli odluku o smanjenju, odnosno ograničavanju cijena svih živortnih namirnica i goriva.

“U suprotnom, pozivamo građanke i građane Crne Gore, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili političku pripadnost, da nam se pridruže da tog dana blokiramo gradove u Crnoj Gori – ulaze i izlaze, glavne i sporedne puteve, kao znak protesta zbog sistemskog urušavanja životnog standarda građanki i građana naše zemlje”, navodi se u proglasu.

Kako su kazali, dok se odlazeća Vlada Crne Gore, premijer i njegovi ministri bore za svoje fotelje – penzioneri, socijalno ugrožene grupe – od podstanara, samohranih majki, nezapošljenih, mladih bračnih parova do radnika, poljoprivrednika, privrednika dovode se na ivicu egzistencije.

“Ako ne ispunite naše zahtjeve, građanke i građani će blokirati sve gradove u Crnoj Gori i „na blokadama“ ćemo ostati dok predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti ne uvaže zahtjev koji smo im ispostavili. Izaći ćemo na ulice bez partijskih, nacionalnih ili vjerskih obilježja, jer iza nas ne stoji nijedna partija, nacionalna organizacija ili vjerska zajednica. Okupio nas je strah za „golu“ egzistenciju nas i naših porodica, strah da nas izvršna i zakonodavna vlast uvode u teško siromaštvo”, saopštili su.

Kako dodaju, građanke i građani će blagovremeno biti obaviješteni o planu blokada saobraćajnica.

izvor Pobjeda

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još