Hajdinaga traži ukidanje testova za državljanje Albanije

 Hajdinaga traži ukidanje testova za državljanje Albanije

foto TO Ulcinj

Direktor Turističke organizacije Ulcinj Gzim Hajdinaga , obratio se NTO sa zatjevom  da se obrate nadležnim organima, kako bi razmotrili mogućnost  ukidanja obaveznog testiranja na COVID19, za državljanje Albanije, na bazi reciprociteta- jer državljanima Crne Gore nije potreban test za ulazak uAlbaniju.

“ S obzirom da počinje zimska sezona, potrebno je usmjeriti sve naše snage na promociju turističke ponude, ka onim tržištima odakle možemo imati profitabilnost. Poznato je da su uoči novogodišnjih I božićnih praznika , prvi gosti naših zimskih centara, gosti iz Albanije. I primorski gradovi takođe, trebaju da sagledaju mogućnost da privuku goste iz Albanije, nekim novitetima, poput sportskog turizma, kongresnog ili spa turizma”, kazao je Hajdinaga.

Kako navodi, iskoristivši svoje kontakte, učinio je prvi korak ka realizaciji zaključka sa nedavno održanog sastanka LTO-  NTO, na kom je zaključeno da je veoma važno prepoznati koja su to tržišta gdje treba intenzivirati komunikaciju I preduzeti dodatne marketinške aktivnosti.

“ Posjetio sam turistička udruženja u Albaniji I oni su spremni na saradnju.Znamo da je reciprocitet jako bitan u svim segmentima, tako da I treba da se ponašamo u skladu sa tim. Naime, jako je bitno preduzeti konkretne mjere, da se gostima iz Albanije ne traži test za COVID19 na graničnim prelazima, kao što gostima iz Crne Gore nije potreban dokaz o negativnosti na COVID19 pri ulasku u Albaniju”, istakao je Hajdinaga.

On je istakao da je TO Ulcinj spremna da organizuje sastanak sa predstavnicima turističkih udruženja Albanije I Crne Gore, poštujući sve mjere u skladu sa pandemijom.

Hajdinaga očekuje da će se NTO obratiti kompetentnim organima, kako bi razmotrili tu mogućnost  I tako olakšali poslovanje u narednom periodu

Pročitajte još