Hajdinaga vjeruje u uspješnu sezonu, poziva na hitno uređenje Starog grada i na uredno prijavljivanje boravka gostiju

 Hajdinaga vjeruje u uspješnu sezonu, poziva na hitno uređenje Starog grada i na uredno prijavljivanje boravka gostiju

izvor TO Ulcinj

Tokom maja Ulcinj je posjetio veliki broj turista, kako domaćih, tako I iz regiona. Direktor Turističke organizacije Ulcinja Gzim Hajdinaga za Portal Ulcinj kaže da to ohrabruje I signal je da je pred nama uspješna sezona.

“ Posjeta je tokom maja, posebno vikendima, takva da korespondira sa ciframa koje su jako bolje I u odnosu na čak neke rekordne godine. Međutim, to ne znači da treba da budemo zadovoljni, treba do sezone još raditi , kako bi pospiješili ono što se može popraviti. Tako da vjerujem da će nam septembar omogućiti dobru kalkulaciju u ciframa, kojima će biti zadovoljni I naši građani, a I mi”, kazao je Hajdinaga.

 Problemi na koje ukazuju su stara boljka Ulcinja.

“ Saobraćajne gužve su problem koji je prisutan godinama. Možda bi bilo lijepo da mi kao domaćini manje koristimo automobile tokom sezone, tako ostavljamo mjesto više za turiste. Svi se trebamo uključiti I doprinjeti boljoj sezoni. Problem je još I rasvjeta. U komunikaciji sam sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Dabovićem. Trebalo bi I taj problem da se riješi u narednim danima, očekuje se izlazak na teren ekipa zaduženih za to, tako da vjerujem da će se I taj problem eliminisati, a najviše me brine situacija sa Starim gradom”, kazao je Hajdinaga.

Kako ističe, koliko god da su Mala plaža, Velika plaža, Valdanos , Ada- posjećeni I da su brendovi, opet je Stari grad naša prava slika i ogledalo grada.

“ Ne smijemo dozvoliti da nam Stari grad tako izgleda. Pa gotovo da ne postoji turista koji dođe u Ulcinj I ne posjeti Stari grad, gdje god da je smješten. Raskopane ulice I haos svakako nije nešto što trebaju da vide. Podsjećam na održavanje Ljetnje scene, 30 dana programa u Starom gradu,tokom avgusta. Zaista bi bila sramota da tako dočekamo posjetioce”, kazao je Hajdinaga.

APEL STANODAVCIMA DA PRIJAVLJUJU GOSTE

Veliki problem je I prijava boravka gostiju. Pretpostavka je da je samo tokom prvomajskih praznika Ulcinj posjetilo preko 12 hiljada gostiju, a nije prijavljeno ni deset posto. Takvi podaci su poražavajući.

Hajdinaga želi da vjeruje da je to samo bio trenutni propust.

“ Čekali smo dugo na goste, zaista dugo. Ajde da pripišemo da je to razlog neprijavljivanja gostiju, da stanodavci o tome nijesu ni razmišljali I neka im je prosto. Ali, ubuduće se to ne smije dešavati. Prije svega moramo znati svi ko nam spava u kući, zatim I dalje je prisutna epidemija, moramo biti oprezni ako želimo uspješnu sezonu. Na kraju, novac od prijave koristimo za promociju našeg grada I pripreme za naredno ljeto, o kojima već razmišljamo”, kazao je Hajdinaga.

On je apelovao na sve da prijave svakog gosta.

“ Tokom prvomajskih praznika, nije prijavljeno ni 250 turista u privatnom smještaju..Ali, ja vjerujem da su Ulcinjani odgovorni ljudi I da znaju šta trebaju raditi”, poručio je Hajdinaga.

Iz Turističke organizacije I lokalne samouprave najavljuju pojačane kontrole tokom ljeta, kao I kontrole na graničnom prelazu.

Pročitajte još