Hajdinaga: Vratićemo sportiste na Veliku plažu

 Hajdinaga: Vratićemo sportiste na Veliku plažu

Gzim Hajdinaga

Vraćanje sportskog turizma u Ulcinj, jedan je od prvih zadaka koje je sebi postavio novi direktor Turističke organizacije Ulcinj Gzim Hajdinaga.

“Naš grad i Velika plaža su idealni za kondicione pripreme. Naši kapaciteti su ogromni, Velika plaža je bezbjedna, i sve bi se moglo prilagoditi uslovima u kakvim danas jesmo,a da pri tom svi budu sigurni. Tako bismo malo oživjeli grad i svakako turizam, koji je glavni stub naše ekonomije”, kazao je Hajdinaga.
Sportske ekipe iz Crne Gore I regiona  nekada su bile brojne u zimskim mjesecima. Sportisti su uglavnom bili smješteni u hotelima na Velikoj plaži, gdje pored 13 kilometara duge pješane plaže postoje fudbalski i drugi tereni za pripreme. Iako su uslovi idealni, taj vid turizma, koji je značio Ulcinju tokom zimskih mjeseci, posljednjih godina se izgubio.

Hajdinaga planira, ukoliko se situacija sa pandemijom stiša, da sa sportskim radnicima obiđe ekipe iz regiona , prezentuje im ponudu I pokuša da ih vrati na nekada omiljeno mjesto za kondicione pripreme.

“ Sve ovo zavisi i od našeg ponašanja, i da li će Crna Gora biti otvorena za dolazak domaćih i stranih turista. Nijesmo jedini, situacija nije sjajna, ali to nam ne  daje za pravo da kažemo da ćemo se predati. Učinićemo sve da prebrodimo ove teške dane, uz podršku lokalne vlasti sa kojom već u startu imamo odličnu saradnju, zajedno sa drugim TO u Crnoj Gori, NTO i Ministarstvom turizma”, kazao je Hajdinaga.

Pročitajte još