Haradinaj podržao Đeljošaja: Linčuju čovjeka jer diže glas za svoje građane

 Haradinaj podržao Đeljošaja: Linčuju čovjeka jer diže glas za svoje građane

izvor FB

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj dao je podršku predsjedniku Opštine Tuzi Niku Đeljošaju koji se, kako je rekao, suočava sa optužnicom za pružanje otpora.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je, Osnovnom sudu u Podgorici, podnijelo optužni predlog protiv okrivljenog Nika Đeljošaja za krivično djelo pozivanje na otpor, a protiv vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije opštine Tuzi Redžepa Čunmuljaja i komunlanog policajca E.M, za krivično djelo pozivanje na otpor putem pomaganja, povodom događaja u Tuzima, od 24. i 25. februara ove godine.

Kako se navodi u saopštenju ODT-a, Đeljošaju se stavlja na teret da je druge pozivao na otpor i neposlušnost prema zakonitoj odluci državnog organa i prema službenom licu u vršenju službene radnje, usljed čega je došlo do nesprovođenja zakonite odluke državnog organa. On je 24. februara, organizovao sastanak sa ugostiteljima iz Tuzi i pozvao ih da, suprotno naredbi Ministarstva zdravlja, kojom se određuje zabrana rada ugostiteljskih objekata otvore svoje ugostiteljske objekte, što su oni sjutradan i učinili.

Tim povodom Haradinaj je rekao da je neprihvatlivo linčovati predsjednika opštine u 21. vijeku usred Evrope, samo zato što je podigao glas za prava građana koje zastupa.

“Ovaj otpor za prava Albanaca danas je otpor svih nas protiv režima koji progone, ugnjetavaju i negiraju evroatlantske vrijednosti”, istakao je Haradinaj na Fejsbuku. 

On je naglasio da su Kosovo i Crna Gora prijateljske zemlje koje su zajedno na putu evropskih integracija.

“Stoga se zajedno moramo oduprijeti bilo kojoj tendenciji čiji je cilj opstrukcija ovog puta, čak i kada se manifestuje u progonu lokalnih lidera koji brane prava Albanaca ili vrijednosti koje zastupamo”, zaključio je Haradinaj.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još