“Humanitas” uz podršku građana humaniji nego ikad: brinu o inficiranim koronavirusom, kupuju ljekove, dostavljaju namirnice

 “Humanitas” uz podršku građana humaniji nego ikad: brinu o inficiranim koronavirusom, kupuju ljekove, dostavljaju namirnice

izvor Humanitas

Od danas na inicijativu humanitarne grupe “ Humanitas” građani će moći da kupuju I ostavljaju ispred pekara hljeb I peciva za socijalno ugrožene porodice.

“ Na spoljašnjim zidovima pekara našeg grada biće postavljene drvene table, na koje će građani moći da okače hjleb ili peciva koje će nanijetiti za sve sugrađane u potrebi za hranom u ovom najtežem periodu u našem gradu”, katali su iz Humanitasa, uz zahvalnost vlasnicima pekara koji su iskazali spremnost na saradnju za dobrobit naše zajednice.

izvor Humanitas

Iz ove organizacije ističu da je u Ulcinju alarmantno stanje, te da je ogroman broj građana koji nijesu u mogućnosti da kupe osnovneživotne namirnice, kao I neophodnu medicinsku terapiju.

“ Mi smo u haotičnoj situaciji u kojoj samo narod pruža ruku spasa i izuzetno smo iznenađeni velikodušnošću ovog građana, kako ovdje, tako i u dijaspori, nakon što smo iz ljeta bez prihoda ušli u zimsku zonu sumraka”, kazali su iz Humanitasa.

Oni podsjećaju da je veliki broj ljudi izgubio posao, svoje najbliže, zdravlje, kao i mogućnost zapošljavanja.

“ Međutim, humanošću građana tokom nevolje koja je sve zadesila, mi ne gubimo nadu da ćemo zajedno isplivati iz ove paklene oluje”, poručuju iz Humanitasa.

Ova organizacija organizovala je I grupu volontera koje dostavljaju neophodne ljekove I ostale potrepštine porodicama inficiranim COVID-om19.

Istovremeno, i sakupljenim sredstvima kupuju neophodne ljekove I vitamin za liječene inficiranih koronavirusom, koji nemaju novčanih sredstva da sebi priušte osnovnu terapiju.

Njihova primarna lista kategorije porodica na listi za pomoć je sljedeća: bolestan član porodice bez prihoda, porodice koje su ostale bez posla, porodice sa posebnim potrebama bez prihoda,starije osobe, nemoćne s minimalnom penzijom i kovid izolovane porodice bez prihoda.

Pročitajte još