I direktor inspekcija kršio mjere

 I direktor inspekcija kršio mjere

Pored Ilira Harasanija, šefa Uprave za inspekcijske poslove zadužene za kontrolu sprovođenja epidemioloških mjera, bez maske je bio i potpredsjednik Vlade i lider GP URA Dritan Abazović. Harasani tvrdi da se trudi da uvijek nosi masku i da je skinuo kada je izašao na binu…

Direktor uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani prekršio je epidemiloške mjere na konvenciji Građanskog pokreta URA u Ulcinju.

Konvencija je održana u petak veče uz, kako kažu iz te partije, dozvolu Instituta za javno zdravlje o masovnom okupljanju, ali uz kršenje mjera jer svi okupljeni nijesu nosili maske. Pored Harasanija, šefa Uprave za inspekcijske poslove zadužene za kontrolu sprovođenja epidemioloških mjera, bez maske je bio i potpredsjednik Vlade i lider GP URA Dritan Abazović.

Harasani je “Vijestima” potvrdio da je dio vremena bio bez maske, što se vidi i na fotografijama. On je istakao da se trudi da uvijek nosi masku, ali da je skinuo kada je izašao na binu.

”Priznajem, trebalo je da nosim masku, naročito imajući u vidu funkciju koju pokrivam, ali bila je euforija i skinuo sam masku kada sam izašao na binu”, kazao je Harasani.

Rekao je da je, pošto se radilo o skupu sa više od 50 ljudi, traženo mišljenje Instituta za javno zdravlje.

Harasani je istakao da su redari na ulazu kontrolisali da li svi imaju kovid potvrde.

Redari provjeravali kovid potvrde: sa konvencije GP URA u Ulcinju
Redari provjeravali kovid potvrde: sa konvencije GP URA u Ulcinjufoto: GP URA

Prema aktuelnim mjerama Vlade koje važe do 22. decembra, obavezno je pravilno nošenje maske u zatvorenom prostoru i fizička distanca od najmanje dva metra.

Masovna/socijalna okupljanja (festivali i slično), moguće je održati uz posjedovanje nacionalne digitalne kovid potvrde, ili dokaza da je osoba potpuno vakcinisana sa propisanim brojem doza vakcine. Kao dokaz moguće je priložiti i negativan PCR test ne stariji od 72 sata, dokaz da je osoba preboljela kovid-19 i negativan antigenski brzi test ne stariji od 48 sati…

URA: Spremni smo da snosimo posljedice

Na fotografijama koje su dostavljene “Vijestima” i objavljene na društvenim mrežama, vidi se da je skup bio masovan i da nijesu svi nosili maske.

Iz GP URA za “Vijesti” su rekli da su tražili saglasnost organizovanja skupa u Ulcinju od Instituta za javno zdravlje koje je dalo dozvolu uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

”Poštovanje predviđenih epidemioloških mjera je ispunjeno (jedan od uslova za prisustvo je bilo i posjedovanje nacionalne COVID potvrde o vakcinaciji). Ukoliko nadležni organi utvrde kontrolom da su mjere prekršene skupom, spremni smo da snosimo i posljedice”, saopštili su iz GP URA.

Abazović: URA će imati gradonačelnike Bara, Ulcinja i Podgorice

Na Trećoj redovnoj konvenciji u petak veče za predsjednika GP URA Ulcinj izabran je Omer Bajraktari, a za potpredsjednike Arijan Murati, Safet Beci, Mustafa Bardi i Hristina Dragović. Za sekretara Odbora izabran je Simo Dedić.

Abazović je, kako je saopšteno iz te partije, istakao da ih interesuje pobjeda na lokalnim izborima u Ulcinju koji se očekuju naredne godine, i da je to opština koja treba da pomaže drugima, a ne obrnuto.

”Ne zaslužujemo da živimo od Egalizacionog fonda. Najavljujem da će URA, nakon lokalnih izbora imati gradonačelnike Bara, Ulcinja i Podgorice, a gradonačelnik Ulcinja biće Ilir Harasani”.

izvor Vijesti

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još