Ivanović: Nije tačno da sam uzimao dnevnice za putovanja, tužiću Stijovića

 Ivanović: Nije tačno da sam uzimao dnevnice za putovanja, tužiću Stijovića

izvor arhiva

Bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović saopštio je sinoć da nije tačno da je nezakonito oštetio državni budžet i da je aktuelni ministar Aleksandar Stijović iznio više neistina na njegov račun.

Najavio je da će, zbog toga, tužiti Stijovića, prenosi portal RTCG. 

Ivanović je sinoć u emisiji “Zumiranje” na TVCG kazao da je Stijović iznio grube neistine na njegov račun, odnosno da je navodno uzimao dnevnice za putovanje u više država u jednom danu.

Radi se, kako navodi, o neistinama ne samo na njegov, već i račun njegove porodice. 

“Mislio sam da će ministar Stijović da se bavi onim što je njegov posao, a to je da radi na unaprijeđenju razvoja poljoprivrede. Možda na taj način želi da težište nedostatka rezultata prebaci na drugi teren, ali sam siguran da će javnost to cijeniti”, ocijenio je Ivanović.

Dodaje da nikad nije uzeo novac za izmišljena putovanja i dodaje da je uvijek radio transprarentno.

“Ni jedan jedini cent nije isplaćen meni sa pozicije koja je bila predviđena za podršku poljoprivrednim proizvođačima”, naveo je Ivanović.

Dodao je da je uvijek spreman na televizijski duel na Javnom  servisu sa ministrom Stijovićem.

Takođe tvrdi da njegova porodica ima vinograd u vlasništvu već 16 generacija i da on ima obavezu da se o njemu brine i unaprijedi to gazdinstvo.

“Članovi porodice nijesu bili privilegovani”

Ivanović navodi kako članovi njegove porodice nijesu bili privilegovani kada su u pitanju subvencije i da su više puta odbijeni kad su podnosili zahtjeve.

“Nijesam bio ministar kada su članovi moje porodice dobili kredit. Moja majka, kao fizičko lice, da radi ono što joj zakon dozvoljava, a može da bude i vlasnik pravnog lica. Nije bilo dovoljno udariti na mene, pa idu na moju majku i sina”, rekao je Ivanović.

Ivanović je poručio kako je preduzeće, u vlasništvu njegove porodice, na bijeloj poreskoj listi i da je za tri godine, na osnovu poreskih i drugih obaveza prema državi, platilo oko 379.000 eura, dok je od države za taj period dobilo oko 20 hiljada eura.

On je ocijenio kako ništa protivzakonito nije uradio, kad je riječ o kreditima iz Abu Dabi fonda.

Poručio je kako je laž da je njegova majka uzela kredit od Abu Dabi fonda, već je uzela od IRF-a i da vjeruje da ne postoji bolje obezbijeđen kredit o toga.

“Ne krije se iza imuniteta” 

Ivanović je kazao da ne zna zašto je SDT podnijelo zahtjev za skidanje imuniteta.

“Dao sam izjavu u SDT-u i mislim da je dovoljna. SDT treba da dokažu svoje tvrdnje, ali i ja moje ako bude to išlo prema sudskom postupku. Ja se iza mog imuniteta ne krijem. Možete od ovoga trena da uzmete moj imunitet, ako je on prepreka za bilo koju radnju”, istakao je Ivanović.

Poručio je kako mu ne pada na pamet da ide van Podgorice i Crne Gore.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još