Iz Demokratske unije Albanaca i Demokratskog saveza pozivaju buduće čelnike Opštine da poštuju Zakon i budu konstruktivni

 Iz Demokratske unije Albanaca i Demokratskog saveza pozivaju buduće čelnike Opštine da poštuju Zakon i budu konstruktivni

foto Portal Ulcinj ; Tafa i Salaj

U petak, u 9 sati predstavnici odborničkih klubova Skupštine opštine Ulcinj trebalo bi da održe konsultativni sastanak, u cilju sazivanja nastavka konstitutivne sjednice na kojoj će biti imenovani predsjednik SO Ulcinj i Opštine Ulcinj.

Nova većina I danas  i danas je iz skupštinske sale poručila da je po srijedi opstrukcija, jer Skupštinska služba danas nije prisustvovala sjednici na zahtjev 21 odbornika- koalicije Za novi početak, Force i dva opoziciona odbornika iz redova Demokrata.

Lider Force Genci Nimanbegu poručio je da oni ovo vide kao nastavak političke igre, kako se ne bi konstituisala SO Ulcinj. Kako je istakao, gubitnici u ovom procesu najviše su građani  I odnosi koji će biti opterećeni u opštini. Uprkos dešavanjima, očekuje brzo formiranje nove izvršne i zakonodavne vlasti.

OPOZICIJA: BUDUĆI ČELNICI OPŠTINE NE POZNAJU ZAKON

Iz Demokratske unije Albanaca I Demokratskog saveza u Crnoj Gori poručuju da su izjave budućih čelnika opštine bombastične I neosnovane.

Arben Tafa iz Demokratske unije Albanaca kaže da buduća vlast ne zna zakonske procedure.

” Zakon je jasan I procedura je takva da kad su dva kandidata za predsjednika Skupštine, ide tajno glasanje. Treba da se pripremi materijal, idu konsultacije sa klubovima poslanika, treba da se odredi komisija koja će nagledati to glasanje”, pojasnio je Tafa.

Njegov koalicioni kolega Driton Salaj iz Demokratskog saveza u CG kaže da im je žao što ljudi koji će voditi grad ne poznaju Statut i Poslovnik opštine Ulcinj.

” Njihove izjave I njihove optužbe dokazuju da oni nisu pročitali Poslovnik I Statut. Oni to jednostavno ne shvataju. Mi ih pozivamo kao konstruktivna opozicija, ako nisu shvatili možemo im mi objasniti. Tu piše da imamo rok od pet dana za konsultacije”, rekao je Salaj.

On je pozvao skupštinske kolege da budu konstruktivni i prisustvuju sjutrašnjem sastanku.

” Da sjutra zajedno odredimo datum nastavka sjednice i da izaberemo novog predsjednika Skupštine, u skladu sa zakonom”, poručio je Salaj.

Iz Demokratske unije Albanaca podsjećaju novoformiranu vlast da su upravo oni dva mjeseca odugovlačili sa pregovorima, te im poručuju da I sad ne žure I da ne rade mimo zakona.

” Čekali smo dva mjeseca da potpišemo koalicioni sporazum, oni su odugovlačili, stalno pronalazili izgovore..Zar tada nisu mislili o gradu i turističkoj sezoni. Sada žele loptu da prebace nama, a to što vlast u Ulcinju još uvijek nije konstituisana je isključivo njihova odgovornost”, poručio je Tafa.

Avatar

Suzana Ganić

Pročitajte još