Iz Udruženja ugostitelja traže prijem kod Krivokapića

 Iz Udruženja ugostitelja traže prijem kod Krivokapića

foto FOS media

Udruženje ugostitelja poslalo je danas dopis novom premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću u kom ga mole da ih primi na sastanak kako bi u direktnom susretu razgovarali o mogućim rješenjima za tešku situaciju u kojoj se nalaze. 

“Vjerujem da će, među mnogim prioritetima, ovaj zahtjev biti u vrhu Vaše agende, jer ova djelatnost trenutno nema nikakvu pomoć države, a svi su saglasni da je, uz povezani turistički sektor, spada u najugroženije. Sigurni smo da ćemo imati Vaše razumijevanje i podršku zajedničkom radu na pronalaženju izlaza iz krize koja nas je sve zahvatila”, piše u saopštenu koje potpisuje predsjednik Udruženja Momo Sladaković. 

Kako navodi, bez narodnog zdravlja nema održive privrede, pa ni ugostiteljske djelatnosti.

“Svjesni da ni narodnog zdravlja nema bez održive ekonomije, obraćamo Vam se ovim putem i kao poslovno udruženje, ali i kao ljudi i žene koji su svoj poslovni i porodični život vezali za Crnu Goru. Sigurni smo da i Vi želite partnerski da razmotrimo ovu kompleksnu situaciju, zato smo uradili analizu stanja u našoj djelatnosti i sačinili prijedloge kako da, sa što manje negativnih posljedica, prevaziđemo trenutnu i predstojeću poslovnu krizu, a pritom ne ugrožavajući javno zdravlje. Vjerujemo da ćemo naići na Vaše razumijevanje i otvorenost za saradnju, jer se samo zajednički i solidarno možemo izboriti sa ovim neprijateljem, opakim i po naše zdravlje i po egzistenciju većine stanovnika”, piše u saopštenju. 

Sladaković je podvukao da kad god se u Crnoj Gori pogorša situacija, prvi na udaru su ugostiteljski objekti.

“I to svi, a ne samo oni koji su, dozvoljavajući kršenje propisanih mjera, ugrožavali zdravlje svojih gostiju, što se nije smjelo dozvoliti. Različite države su imale različit spektar mjera u borbi protiv virusa. Svako je tražio način da očuva javno zdravlje i minimizira gubitke. Vjerujemo da ste i Vi svjesni da je ovakvo stanje neodrživo. Nemoguće je održati likvidnost naše djelatnosti u ovim uslovima i neophodna je hitna i snažnija podrška države i u sadašnjoj situaciji i u situaciji eventualnog zatvaranja. U suprotnom, ovaj sektor biće nemoguće održati. Naši zahtjevi su usmjereni isključivo na preživljavanje i spremni smo, uz neophodnu pomoć države, odreći se profita i sačuvati svako radno mjesto kako bismo, kad ova kriza prođe, bili spremni da budemo jedna od najuređenijih djelatnosti i najvećih poslodavaca u Crnoj Gori”, poručuje se u saopštenju. 

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još