Izbjegavati putovanje u najtoplijem dijelu dana

 Izbjegavati putovanje u najtoplijem dijelu dana

izvor Pixabay

U Crnoj Gori danas se očekuje pojačana frekfencija saobraćaja, kazali su iz Auto-moto saveza Crne Gore, i savjetovali da se izbjegava putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je smanjena po kotlinama, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Na magistralnim putevima M – 2 Podgorica – Sotonići – Petrovac, M-2 i M-2.4 granični prelaz (GP) Debeli Brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin, od 17 do 22 sata saobraćaj je zabranjen za teretna motorna čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

Na magistralnom putu Podgorica – Cetinje – Budva saobraćaj je zabranjen od 17 do 22 sata, za teretna motorna čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

“Ova zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu”, kazali su iz AMSCG.

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od GP Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Saobraćaj na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani saobraćaj biće obustavljen za sve vrste vozila je u terminima od devet do 11 i od 13 do 15 sati i od 21 do 24 sata. Van ovih termina saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Na regionalnom putu R-3 dionica Pljevlja-Metaljka saobraćaj je obustavljen u terminima od devet do 11 i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje magistralnog puta Cetinje – Nikšić, saobraćaj na regionalnom putu Cetinje-Čevo biće obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati, a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Regionalni put Berane – Kolašin, biće zatvoren za saobraćaj od deset do 16 sati, zbog asfaltiranja.

Na magistralnom putu M-6 dionica Mihailovica-Pljevlja saobraćaj je na mjestu radova regulisan semaforom.

Put Cerovo – Danilovgrad biće zbog asfalitiranja zatvoren za saobraćaj od osam do 11 i od 12 do 15 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad-Podgorica saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestima radova, a mogući su i kraći zastoji, ne duži od 15 minuta.

Zbog radova na magistralnom putu Podgorica-Tuzi zatvorena je jedna saobraćajna traka bulevara prema Tuzima.

Na magistralnom putu M-3 dionica Šćepan Polje – Danilovgrad zbog presvlačenja puta saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog radova na magistralnom putu M-2 dionica Podgorica-Ribarevina, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova od sedam do 19 sati.

Na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još