Izbori u Ulcinju u maju ?

 Izbori u Ulcinju u maju ?

izvor Pobjeda

Predlog Zakona o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se stvaraju uslovi da se objedine svi lokalni izbori za kraj maja naredne godine, otvara mogućnost i za prijevremene izbore u Opštini Tuzi. Predlog ovog zakona biće na dnevnom redu sjednice Skupštine Crne Gore 12.novembra.

Ovaj zakon predložio je predsjednik Skupštine Crne Gore i čelnik Demoratske Crne Gore Aleksa Bečić, uz obrazloženje da je održavanje lokalnih izbora u istom danu preporuka EU.

Prema tom predlogu, lokalni izbori trebalo bi da na proljeće iduće godine budu održani u 17 opština istog dana, uz mogućnost da u Tuzima, gdje mandat lokalnoj skupštini ističe 2023.godine, dođe do skraćenja mandata i prijevremenih izbora, pa da i oni budu održani u istom terminu.

Kako se navodi u predlogu ovog zakona, prve naredne izbore za odbornike u skupštinama Cetinja, Mojkovca, Petnjice, Ulcinja i Berana treba održati istovremeno kada i redovne izbore za odbornike u Podgorici, Golubovcima, Baru, Bijelom Polju, Danilovgradu, Kolašinu, Plavu, Plužinama, Pljevljima, Rožajama, Žabljaku i Šavniku.

Predloženo je da parlamentima na Cetinju, u Mojkovcu, Petnjici, Ulcinju i Beranama mandat bude produžen do izbora u maju naredne godine.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još