JAČANJE INTERKULTURALNIH KOMPETENCIJA MLADIH

 JAČANJE INTERKULTURALNIH KOMPETENCIJA MLADIH

foto NVO Novi hozont

Panel diskusija u okviru projekta “Interkulturalna komunikacija mladih: Izazovi i mogućnosti” održana je danas u organizaciji NVO Novi horizont i ima za cilj edukaciju mladih o interkulturalizmu i njihovo osnaživanje za promovisanje kulture tolerancije, uvažavanja različitosti i poštovanje ljudskih prava.

NVO „Novi Horizont“ je pokrenuo ovaj projekat u cilju promocije međukulturne saradnje u našem društvu, kako bi se smanjila etnička distanca a interkulturalnost praktikovala u svakodnevnom životu radi stvaranja sigurnog, tolerantnog i kreativnog ambijenta u zajednici, u odnosu na različitosti.

Moderator ove sesije je bio novinar i publicista Mustafa Canka dok u ulozi gosta-uvodničara bio je poznati civilni aktivista i promoter demokratskih vrijednosti građanskog društva, profesor Nedjeljko Đurović iz Bara.

Kroz ovaj projekat će se raditi s mladima kao prioritetnom ciljnom grupom u cilju stvaranja grupe budućih lidera sa ojačanim interkulturalnim kompetencijama, sa fokusom na dvije ključne dimenzije koje ima interkulturalno obrazovanje: uvažavanje različitosti i poštovanje ljudskih prava.

Projekat podržava Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore u okviru javnog konkursa za finansiranje projekata NVO za 2021. godinu, u oblasti zaštite i promovisanja ljudskih prava.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još