Jedno dijete na terapiji kiseonikom, dvoje ima upalu pluća

 Jedno dijete na terapiji kiseonikom, dvoje ima upalu pluća

foto gov.me

Da korona virus ne zaobilazi čak ni najmlađe pacijente potvrđuje podatak da se u Institutu za bolesti djece (IBD) na bolničkom liječenju nalazi čak i devetomjesečna beba.

Naime, prema riječima direktora Dječje bolnice Velibora Majića, u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovano je troje kovid pozitivne djece.

On je Dnevnim saopštio da je tokom jučerašnjeg dana četvrti najmlađi pacijent otpušten kući.

“Tretnuno imamo na bolničkom liječenju troje kovid pozitivne djece. Djeca su uzrasta 16 i 11 godina, a najmlađi pacijent ima svega devet mjeseci”, rekao je Majić.

Dvoje djece, kaže naš sagovornik, ima povišenu temperaturu, kašalj i upalu pluća.

“Jedno od djece je na terapiji kiseonikom. Treće dijete se liječi zbog drugog razloga, a kovid je pozitivno”, rekao je Majić.

Prvi čovjek Dječje bolnice, podsjećamo, ranije je Dnevnim rekao da ta zdravstvena ustanova bilježi ozbiljan trend povećanja broja djeca kojoj je, usljed zaraze virusom korona, potrebno bolničko liječenje.

Majić je tada saopštio i da je od početka pandemije u martu prošle godine u Institutu liječeno 42 mališana i 20 pratilaca. U ovoj godini, brojke su znatno veće.

“Od početka pandemije u IBD-u u 2020. godini liječeno je 42 djece i 20 pratilaca. U ovoj godini, zaključno sa 4. novembrom liječen je 101 pacijent i 35 pratilaca. Iz navedenog, jasno se vidi da postoji ozbiljan trend povećanja broja djece koja zahtijevaju hospitalizaciju”, rekao je Majić.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još