Kabinet Predsjednika: Konsultacije o novom mandataru se nastavljaju sljedeće sedmice

 Kabinet Predsjednika: Konsultacije o novom mandataru se nastavljaju sljedeće sedmice

Izvor: FOS Media Opis: arhiva

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u skladu sa Ustavom Crne Gore kojim je propisano da Predsjednik Crne Gore predlaže Skupštini mandatara za sastav Vlade, otpočeo je konsultacije sa predstavnicima političkih partija zastupljenih u parlamentu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Oni su kazali da će konsultacije sa drugim političkim subjektima biti nastavljene naredne nedjelje, te da se pozivu na današnje konsultacije nijesu odazvali predstavnici Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore.

Podsjećamo, lideri DF-a ranije su u saopštenju za medije kazali da neće prisustvovati konsultacijama na koje ih je pozvao Đukanović.

– Pošto se privode kraju aktivnosti i dogovori dijela aktuelne parlamentarne većine sa Vama, koji imaju za cilj prekrajanje izborne volje građana, cijenimo da bi takav politički inženjering, u ovim složenim političkim okolnostima, dodatno destabilizovao stanje u zemlji. Uobičajena demokratska i evropska praksa je da se duboke političke krize rešavaju na izborima, uz prethodni dogovor parlamentarnih stranaka. Neprihvatljivi su pokušaji brzih, ishitrenih i polovičnih, ad hok, rešenja i formiranje neprincipijelnih političkih saveza koji nemaju uporište u rezultatima izbora od 30.08.2020. godine. Zato ne želimo da, našim razgovorom sa Vama, dajemo bilo kakvu vrstu legitimnosti takvim procesima, kojima se grubo krši izborna volja građana – poručili su lideri DF-a.

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da zvaničan poziv Đukanovića nijesu dobili već samo poziv telefonom.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još