Kamping turizam pod znakom pitanja ovog ljeta

 Kamping turizam pod znakom pitanja ovog ljeta

foto Portal Ulcinj

Vjesnici početka ljetnje turističke sezone u Ulcinju godinama unazad bili su kamperi. Oni su tradicionalno bili prvi I posljednji gosti najjužnije opštine u Crnoj Gori. Prošle I ove godine, to nije slučaj, a zakupac jednog od najprestižnijeg auto kampa ” Safari” Petar Delić kaže za Portal Ulcinj, da u ovom trenutku I ne zna šta može očekivati od kamping turizma ove godine.

“ U kampovima su pretežno gosti Zapadne Evrope I stranci, nema domaćih gostiju. Kao što vidite u kampu nema nikoga, ovako je prošla I prethodna godina. Sve zavisi od bilateralne saradnje zemalja”, ističe Delić I navodi da informacije sa kojima sada raspolažu ne ohrabruju.

“ Što se tiče kamping turizma I kampera, imamo informaciju da im je zabranjen izlazak iz Njemačke. A znamo da su Njemci kampovali kod nas u velikom broju sada. Naime, oni imaju pravo da se kreću kamperima, ali se moraju u toku 24 sata vratiti u svoj dom. Dakle, ne postoji mogućnost da stignu do nas, jer im to njihova zemlja ne dozvoljava”, pojašnjava Delić.

auto kamp Safari ; arhiva

Kako navodi, ukoliko I bude nešto od kamping turizma ove godine, krenuće od juna. Što je , kako kaže veoma kasno za ovaj vid turizma, koji je počinjao početkom aprila.

“ I nije samo to problem. Problem je što ne znamo šta da očekujemo, a plaćamo zakup kampa I pripremamo I otvaramo kamp, kao da će raditi u punom kapacitetu.  To jebio slučaj I prošle godine. Otvorili smo, pripremili sve, platili za oba kampa koja posjedujemo, a bili su prazni”, kazao je Delić.

Pročitajte još