Kandidati za direktora policije Brđanin, Klikovac i Delić

 Kandidati za direktora policije Brđanin, Klikovac i Delić

izvor Uprava policije

Na konkurs za direktora Uprave policije prijavili su se Zoran Brđanin, Dragan Klikovac i Milan Delić, saznaje Dan.

Kao kandidati spominju se još i šef tima glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića Dragan Radonjić, Predrag Šuković i bivši funkcioner Uprave policije Miodrag Laković. Uprava za kadrove je 28. decembra 2020. godine objavila javni konkurs za izbor direktora Uprave policije. Konkurs je otvoren do 18. januara 2021. godine.

Brđanin je jedini kandidat koji je zaposlen u Upravi policije, a koji je javno stao na stranu opozicije 2016. godine. Bio je savjetnik ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića, da bi poslije izbora bio dugo neraspoređen. Takođe, završio je FBI akademiju. Početkom juna 2012. diplomirao je na Nacionalnoj akademiji Federalnog istražnog biroa u SAD. Brđanin je glavni u Odjeljenju za analitiku i unapređenje rada policije.

Određen je i za starješinu za komunikaciju i saradnju Uprave policije sa građanskim nadzorom policije. Ranije je bio načelnik Centra bezbjednosti Kotor i savjetnik ministra unutrašnjih poslova. On je i diplomirani oficir policije.

Milan Delić je diplomirani pravnik i magistar pravnih nauka na državnom fakultetu, koji je viši inspektor prve klase u Operativno-komunikacionom centru Uprave policije. On je i koordinator Tima povjerenja LGBT zajednice i Uprave policije i višegodišnji član disciplinske komisije MUP-a. Bio je sudijski pripravnik, pomoćnik komandanta prekršajne preventive OB Cetinje, zamjenik komandira i rukovodilac grupe za kontrolu i bezbjednost na željeznicama.

Dragan Klikovac je bio rukovodilac Sektora za bezbjednost saobraćaja i rukovodilac je Operativno-komunikacionog centra Uprave policije.

Kandidat koji ispunjava uslove javnog konkursa za popunu radnog mjesta direktora Uprave policije podliježe provjeri kompetencija, znanja i sposobnosti koja se vrši putem testiranja u pisanoj formi i strukturiranim intervjuom, ocjenjivanjem kompetencija, znanja i sposobnosti na osnovu propisanih kriterijuma.

Nakon što ocijeni kandidate, o provjeri komisija sačinjava izvještaj, a Uprava za kadrove u roku od tri dana od dana sačinjavanja izvještaja utvrđuje listu za izbor kandidata i dostavlja je ministru unutrašnjih poslova. Lista za izbor kandidata sadrži tri najbolje ocijenjena kandi data, a može da sa drži i više kandidata ako su isto ocijenjeni.

Damjanović neće konkurisati

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore Vesko Damjanović najvjerovatnije neće konkurisati za tu funkciju, saznaje ranije nezvanično Dan iz vrha policje. Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović završio je sve procedure i nedavno raspisao konkurs za izbor direktora Uprave policije.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još