Kavarić: Treći talas u avgustu, vakcina sad i odmah

 Kavarić: Treći talas u avgustu, vakcina sad i odmah

izvor PR Centar

Novi talas pandemije nam je pred vratima. Odgovor je kristalno jasan. Vakcinacija sad i odmah. Sve drugo mora biti u drugom planu, poručio je koordinator Komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja Podgorice Nebojša Kavarić.

“Smatram da se brzom, sveobuhvatnom akcijom cjelokupnog drustva, uključujući Vladin i nevladin sektor, javne ličnosti iz svih sfera društva, poznate i popularne pojedince, uz profesionalnu, koordinisanu i efikasnu kampanju, nivo vakcinacije protiv kovida može dovesti do željenog i potrebnog nivoa za kolektivni imunitet, od 85 odsto, i to u potrebnom vremenskom roku i prije zahuktavanja novog talasa epidemije”, rekao je Kavarić u intervjuu Pobjedi.

Plaši se, kaže, da broj zaraženih koji ovih dana raste pokazuje da će treći talas stići mnogo prije jeseni, ako ne već i tokom avgusta.

“Ne bi trebalo postavljati pitanje da li je sistem spreman, jer sistem mora biti reorganizovan i pripremljen i spreman. Pri tome, obzirom da smo duboko zagazili u drugu godinu epidemije, mora biti omogućeno da se redovna zdravstvena zaštita odvija neometano u svim aspektima i segmentima”, rekao je Kavarić.

Zbog poštovanja prema zdravstvenim radnicima, zbog pijeteta prema skoro 1.700 preminulih u Crnoj Gori, zbog poštovanja zdravlja i života treba, kaže, da otvorimo širom oči.

“Novi talas pandemije nam je pred vratima. Odgovor je kristalno jasan. Vakcinacija sad i odmah. Sve drugo mora biti u drugom planu”, kazao je Kavarić.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još