Ko će voditi Ulcinj biće poznato do nedjelje?

 Ko će voditi Ulcinj biće poznato do nedjelje?

foto Selver Vuković

Konstitutivna sjednica novog saziva ulcinjskog parlamenta biće održana 25. maja, a ko će formirati novu vlast, trebalo bi da bude poznato do nedjelje. Kako nezvanično saznajemo, novu vlast će najvjerovatnije formirati koalicija Za novi početak predvođena UROM I neka od albanskih nacionalnih partija – FORCA ili DUA.

Ko će voditi Ulcinj u naredne četiri godine trebalo bi, kako nezvanično saznajemo, da bude poznato do nedjelje. To očekuje I novinar Mustafa Canka, koji smatra da je trajanje pregovora premašilo sve granice.

,,Ovo je već opasno bauljanje, zafrkavanje, igranje sa realnim potrebama građana I ovoga grada, koji je jedini zaostali na primorju I grada koji nema naprosto vremena da čeka. Ovakva neodgovornost, nesmotrenost, ovakvo igranje sa građanima I demokratskim procedurama je veoma opasno,” rekao je Canka.

A kako nezvanično saznajemo, novu vlast trebalo bi da formira koalicija Za novi početak, prevođena UROM I jedna od albanskih partija. U igri su FORCA i Demokratska unija Albanaca, a pregovori sa obje strane su u toku.

Neizvjesno je, međutim, i iz koje partije će biti predsjednik opštine a Canka smatra da bi jedino ispravno bilo da to mjesto pripadne Koaliciji za novi početak, koju osim URE čine I Demokratska partija Fatmira Đeke, SDP , SD I Albanska alternativa, a koje su skoro sve sada u vlasti na državnom nivou.

,,Ako znamo da je vlast u Crnoj Gori centralizovana, malo toga možete napraviti ako nemate podršku centralne vlasti. Onda mislim da bi to za Ulcinj bilo najbolje. Naprosto, ovaj trenutak kada imamo I premijera I nekoliko ministara iz Ulcinja je zlata vrijedan I to moramo iskoristiti u svom najboljem interesu,”smatra Canka.

Pregovori su, kaže Canka, teški i dugi jer je Ulcinj talac nezrele političke elite. I građani su, kako stvari stoje, postali ravnodošni.

Pa, tako anketirani građani ovako komentarišu trenutnu situaciju:

,,Nema sreće od nikog, nema sreće od ovog ništa, bar po meni..Daj Bože da bude bolje.”

,,Nemam komentar na to…”

,,To je uvijek bilo u Ulcinju, nije prvi put da se to dešava. Stalno se dešava. Nikad ne mogu nać zajednički jezik.”

Ono što je u ovom trenutku izvjesno je da je konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine opštine Ulcinj zakazana za 25. Maj. Tada će sigurno biti verifikovani mandati odbornika a možda I izabran novi predsjednik lokalnog parlamenta.

Avatar

Suzana Ganić

Pročitajte još