Kod ministarke zdravlja danas u podne predstavnici porodica preminulih u bolnici u Baru

 Kod ministarke zdravlja danas u podne predstavnici porodica preminulih u bolnici u Baru

foto Selever Vukovic

Predstavnici porodica pojedinih preminulih u Barskoj bolnici, koji sumnjaju u ispravnost tretmana nad Covid pacijentima danas imaju sasatanak sa ministarkom zdravlja Jelenom Bojović Borinović u Podgorici.

Predstavnici porodica preminulih saopštilu su juče da se sa ministarkom sastaju u cilju sprovođenja detaljne istrage unutar Ministarstva zdravlja.

“Tom prilikom dostavićemo joj deset pitanja I četiri zahtjeva. Nakon sastanka informisaćemo javnost o toku I eventualnim zaključcima razgovora”, navode u saopštenju.

Predstavnici porodica obratiće se nakon sastanka, koji počinje u podne, medijima ispred Ministarstva zdravlja.

Podsjetimo, neka od pitanja, na koje porodice traže odgovor su :

“ Pod kojim protokolima se određuje kad je covid pacijent za intenzivnu njegu, ko je za liječenje u Kliničkom centru Crne Gore, kada su iz Opšte bolnice Bar posljednji put uputili pacijenta u KCCG, te da li je tada već bilo kasno? Kome treba u startu odraditi skener i koliko puta se radi RTG, jer porodice imaju informacije da je mnogima rendgen odrađen četvrti dan po prijemu. Zašto se teži bolesnici detaljno ne nadgledaju,a oni koji mogu podnijeti prevoz ne šalju u KBC?  Zašto porodica nema uvid u medicinsku dokumentaciju, i ako ima pravo na to. Ko određuje i na osnovu kojih parametara kada je pacijent za KBC? Koliko je pacijenata do sada stavljeno na respirator i koliko njih je preživjelo  i ko pacijente stavlja na respirator?”

Podsjetimo, i Osnovno državno tužilaštvo dalo je nalog policiji da prikupi obavještenja vezano za navode porodica preminulih pacijenata u Opštoj bolnici Bar od posledica koronavirusa. To je za Portal Bar juče  potvrdio rukovodilac Osnovog državnog tužilaštva  Bar  Radovan Đurišić.

Nakon prikupljenih obavještenja, tužilaštvo će utvrditi  ima li elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima  po službenoj dužnosti. Državno tužilaštvo će procesuirati u zakonskom postupku svako lice, ukoliko utvrdi da u njegovim radnjama ima elemenata nekog krivičnog djela, kazao je tužilac Đurišić.

Pročitajte još