KOD: Racionalizovati potrošnju funcionera i taj novac usmjeriti na revitalizaciju Ade

 KOD: Racionalizovati potrošnju funcionera i taj  novac usmjeriti na revitalizaciju Ade

izvor FB

Iz organizacije KOD su ukazali da država, ako želi, može izdvojiti novac za revitalizaciju Ade, kada bi samo racionalizovali potrošnju u svim svim službama.

“ Prema studiji koju su nam predstavili iz Ministarstva, plaža na Adi Bojani se može revitalizovati za 4,4 miliona eura. A oko 5,4 miliona eura je za 2020. planirno za komunikacione usluge. Tu su pored ostalih i računi i za telefone za funkcionere, za direktore i za sve one koji primaju mnogo više novca od prosječne crnogorske zarade u privredi koja plaća poreze i pune budžet”, naveli sui z organizacije KOD na njihovoj FB stranici.

Računica je, kako ističu, jasna.

“ Za dvije do tri godine godine, ako bismo ukinuli praksu da građani plaćaju račune za telefone za funkcionere i ako bi se racionalizovala potrošnja u svim službama, osim u onim koje obuhvataju neposrednu komunikaciju sa građanima i obavezne servise od javnog interesa, uštedjeli bismo dovoljno novca i stvorili bismo priliku za korak ka spašavanju Ade Bojane. Jer ako Adu izgubimo to je nepovratan gubitak, a ako funkcioneri manje pričaju to nekada može biti i dobitak”, poručili su iz KOD-a.

Pročitajte još