Komunalno preduzeće: Na Pristanu otpad odvoze četiri puta dnevno, ali sistem ne funkcioniše

 Komunalno preduzeće: Na Pristanu otpad odvoze četiri puta dnevno, ali sistem ne funkcioniše

izvor FB

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile nereprezentativne fotografije smeća na Pristanu, reagovali su iz Komunalnog preduzeća.

“ Na fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama o otpadu koji se sakuplja kod restorana Aragosta na Pristanu, napadajući Čistoću da ne radi posao kako treba, objašnjavamo da se na ovom mjestu , kao i na cijelom šetalištu, otpad sakuplja i prevozi četiri puta dnevno”, naveli su iz Komunalnog preduzeća na svojoj FB stranici.

Otpad, kako pojašnjavaju , radnici čistoće sakupljaju I odvoze prema rasporedu,  i to – u 3:30 (treća smjena), u 7:30 i nakon 10 sati  (prva smjena), a popodne u 17 sati (druga smjena).

izvor Komunalno preduzeće

“ Jasno nam je da prikupljanje otpada i njihov odvoz nijesu dovoljni, ali to nije plod nemara naše kompanije, već sistema koji nažalost ne funkcioniše. Nigdje u svijetu nema sakupljanja otpada 24 sata dnevno, ali mora se poštovati raspored odvoza otpada od strane građana, što je predviđeno opštinskom naredbom”, naveli su iz Komunalnog preduzeća.

Oni su navelii da poštujući komunalni raspored i red, pitanje otpada bi se regulisao i imali bi minimum održavanja čistoće na javnim površinama.

Pročitajte još