Konačno počelo kaldrmisanje u Starom gradu

 Konačno počelo kaldrmisanje u Starom gradu

foto Ismet Karamanaqa

U Starom gradu počelo je raskopavanje glavne ulice, kao priprema za postavljanje nove kaldrme. Predsjednik Udruženja prijatelja Starog grada Ismet Karamanaga izrazio je zadovoljstvo, što su radovi nakon dužeg odlaganja konačno počeli.

“ Ipak se okreće- ostala je ona čuvena Galilejeva. I kod nas u Starom gradu danas je , ipak, počelo da se nešto pozitivno okreće. Konačno nakon dugih pregovora počelo je raskopavanje glavne ulice, kako bi najzad počelo sa kaldrmisanjem glavnih ulica Starog grada”, kazao je Karamanaga.

Postojeća kaldrma, kako navodi, od kuće porodice Šabanović pa do svih ostalih dijelova Starog grada je bila nepodesna za normalno kretanje.

“ Još od 80-tih godina prošlog vijeka kaldrma je rađena sa kamena od porušenih kuća, palih uslijed zemljotresa davne 1979 godine. Konačno su se dogovorili i vidim da je danas počelo”, naveo je Karamanaga.

 On se nada da se uporedo riješavaju I drugi problemi, koji godinama muče žitelje Starog grada.

“ Istovremeno se radi, vjerujem i na zamjeni postojeće dotrajale infrastrukture, zamjene javne rasvjete interneta i TV-a, te postavljanje novih cijevi vodovodne i kanalizacione mreže. Nadam se da će se sve ovo završiti do početka turističke sezone”, kazao je Karamanaga.

On dodaje, da očekuje I brzu sanaciju obrušenih zidina na južnoj strani Starog grada.

Pročitajte još