Koncert zahvalnosti medicinskim radnicima biće održan 15. maja

 Koncert zahvalnosti medicinskim radnicima biće održan 15. maja

15. maja u Centru za kulturu, sa početkom u 19 sati, biće održan koncert zahvalnosti za medicinske radnike Doma zdravlja i Hitne službe Ulcinj, za njihovu neumornu i nesebičnu podršku i zdravstvenu zaštitu koju su pružali građanima opštine Ulcinj tokom pandemije COVID-19.

Inicijator koncerta zahvalnosti je mlada akademska umjetnica Aksa Murati, student četvrte godine Muzičke akademije na Cetinju, koja će sa grupom mladih umjetnika kroz muziku iskazati poštovanje i zahvalnost zdravstvenim radnicima.  

„ Podstaknuti opštom krizom uslijed pandemije COVID-19, inspirisani posvećenim i požrtvovanim radom zdravstvenih radnika Doma zdravlja Ulcinj i svih zdravstvenih institucija u Crnoj Gori, a u namjeri da iskažemo poštovanje i zahvalnost našim herojima, odlučili smo da organizujemo koncertni performans zahvalnosti.  Mladi umjetnici Ulcinja, većinom studenti muzičkih akademija u regionu i profesori niže muzičke škole Ulcinj, kao i mlada violistkinja iz Danilovgrada, nastupaće na koncertu“, kazala je Murati.

Ona podsjeća da smo od februara 2020. godine, svjedoci vanrednog stanja u čitavom svijetu, zbog pandemije.

„ Na prvoj liniji borbe od početka pandemije do dana današnjeg zdravstveni radnici u čitavom svijetu su na prvim linijama borbe protiv ove pošasti . Takođe, tokom čitavog ovog perioda zdravstveni radnici Doma zdravlja Ulcinj i zdravstveni radnici Crne Gore pružaju neumorno i nesebično svim građanima podršku i zdravstvenu zaštitu“, kazala je Murati, dodavši da je koncert zahvalnosti najmanje što se može učiniti za njih.

Na koncertu će se izvoditi djela klasične muzike i muzička djela kulturne baštine.

„ Svi izvodjači i organizatori će biti angažovani na pro bono osnovi“, kazala je Murati.

Na koncertu nastupaju umjetnici iz Ulcinja, među kojima je  i Aksa- studentkinja Muzičke akademije – violina,  Lejla Sulejmanović, studentkinja muzičke akademije-klavir, profesor klavira Fatime Katana Buzuku– direktor Muzičke škole u Ulcinju, profesor solo pjevanja Gjylie Pelingu HoxhaTeodora Ćalić studentkinja muzičke akademije-viola, Egzona Salaj studentkinja Muzičke akademije u Tirani-solo pjevanje, prof. klavira Jelena KneževićArdit Lika student Muzičke akademije-violina,  Ajna Kalezić-umjetnica, Bekim Tafa-umjetnik, Dino Zhygjeli-diplomirani arhitekta-umjetnik, Eliza Markić-studentkinja Pravnog fakulteta-umjetnica, Andi Kollari-umjetnik, Besart Llazorja-srednjoškolac-umjetnik.

U organizacionom dijelu događaja su i scenografkinja Jetmira Hodža, režiserka Edina Mustafić, dizajnerke Flutra Murati i Emina Nimanbegu, aranžer, profesor Isljam Adžemović, ekonomistkinja Katarina Marinković.

Svoj doprinos dala je i lokalna muzička škola, čijih je 25 članova uključeno u projekat. Direktor Centra za kulturu Ulcinj, profesor Musa Hodža. takođe je dio organizacione strukture koncerta.

Dogadjaj je podržan od strane Opštine Ulcinj, ERSTE Banka AD Podgorica, Doma kulture Ulcinj, L&G design i ostalih donatora.

Koncert će se održati uz strogo poštovanje svih epidemioloških mjera, a njegovo održavanje odobreno je i od strane Instituta za javno zdravlje.

Pročitajte još