Konjević: Umjesto da ispuni data obećanja – zaduženje

 Konjević: Umjesto da ispuni data obećanja – zaduženje

foto FOS Media

Vladajuća većina je tvrdila da će prva njena odluka biti usvajanje zakona o porijeklu imovine, da je on pripremljen i da će biti odmah predložen parlamentu. Da se stvori novi legislativni ambijent za snažniju borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i oduzmu stotine miliona vrijedne imovine koja je stečena zloupotrebom državnih resursa. Umjesto toga, građani su dobili zaduženje od 750 miliona, kazao je za Pobjedu Raško Konjević, šef Kluba poslanika SDP.

“Prva odluka Vlade, treći dan njenog mandata, je ogromno zaduženje građana. Bez jasne i transparentne analize Vlada je donijela ‘tajnu’ odluku o zaduženju što predstavlja nastavak ekonomske politike i ponašanja DPS-a. Stav da zaduženjem od 750 miliona obezbjeđujemo ‘ekonomsku budućnost’ je cinična i poražavajuća za građane Crne Gore. Gotovo identična izjavama prethodne DPS vlasti. S pravom se danas možemo zapitati – šta se promijenilo”, ističe Konjević.

Nova vlada, dodaje Konjević, koristi neustavnu normu iz Zakona o budžetu za 2020. godinu protiv koje je glasala cijela tadašnja opozicija, da se Vlada može zadužiti neograničeno, odnosno bez limita.

“Sada novoj vladi ne smeta neustavna odredba zakona koju je SDP kritikovao, kao i ostatak tadašnje opozicije kao neustavnu i ponižavajuću za parlament”, naglašava Konjević.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još