Konvencija koalicije Za novi početak, Abazović: Uzdignimo se kao naše masline

 Konvencija koalicije Za novi početak, Abazović: Uzdignimo se kao naše masline

,Izuzetno sam ponosan što sam večeras ovdje. Ko god hoće da radi za dobro grada, za dobro Ulcinja – dobrodošao je. Stalno govorimo o potencijalima, i svim su političarima puna usta potencijala Ulcinja. No, svaki će potencijal da bude nevažan, ukoliko ne počnemo da radimo drugačije. Moramo da se okrenemo svom gradu”, saopštio je sinoć lider Građanskog pokreta URA i mandatar za sastav 43. Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović.

Prema riječima Abazovića, Ulcinj je jedna od najvažnijih razvojnih tačaka u Crnoj Gori. ,,U fokusu naše predizborne kampanje biće infrastruktura. Mi možemo da napravimo čudo. Ali investitori ne mogu da dođu u naš grad i da se interesuju za nešto, ako se mi sami ne interesujemo. Moramo da očistimo port Milenu, da odblokiramo Galeb, da sredimo Malu plažu. Da napravimo solarnu elektranu, mijenjaju se trendovi. Niko u Podgorici ne radi protiv Ulcinja, ali niko se neće ni založiti posebno za naš grad. Jedna od najznačajnijih tačaka za razvoj turizma Crne Gore je Ulcinj. Dajte da se uzdignemo kao naše masline”, zaključio je on.

Više od hiljadu okupljenih Ulcinjana, na ulazu je uz program koalicije Za novi početak dobilo i jednu knjigu 60 svjetski poznatih književnika, poput Dostojevskog, Umberta Eka, Viktora Igoa, Kadarea, Iva Andrića…

,,Za nas Ulcinj nema alternativu. Uređenje Štoja, Bratice i Krute, nema alternativu. Za nas je eliminisanje podjela neophodnost i preduslov za istinski, novi početak našeg grada. Ulcinj danas, više nego ikada, ima šansu za novi početak – u ekonomiji, infrastrukturi, biznisu, kulturi…”, istakao je nosilac liste koalicije Za novi početak i kandidat za gradonačelnika Ulcinja Omer Bajraktari.

Kako je kazao, siguran je u pobjedu na predstojećim izborima. ,,Vjerujem da će nas građani 27. marta masovno podržati”.
,,Nema popuštanja, idemo do 27. marta da zajedno radimo svakodnevno kako bi se dokazali našim radom i onima koji još nijesu shvatili da su promjene došle”, istakao je Fatmir Đeka, lider Demokratske partije.

Predsjednik Opštine Tuzi i lider Albanske alternative Nik Đeljošaj istakao je da nije u redu da Opština Ulcinj i Tuzi imaju isti budžet i da je za tako nešto krivica kod onih koji su do sada upravljali gradom.

,,Ulcinju treba dobra ekipa, ambiciozna i iskrena koja želi da radi za ovaj grad”, istakao je Đeljošaj.

,,Ovi ljudi su se okupili kako bi doprinijeli da Ulcinj dobije ono što mu pripada, da bude razvijeni grad u koji se investira, grad čiji će mnogobrojni resursi biti adekvatno realizovani, grad koji treba i može da bude prijestonica crnogorskog turizma”, kazao je kandidat za odbornika Ćazim Hodžić.

,,Ostvarićemo veliku pobjedu za Ulcinj, na zdravim temeljima, sa novim i stručnim ljudima“, kazao je kandidat za odbornika Naser Resulbegović.

,,Moramo se fokusirati na kulturu suživota, na mlade, i na oživljavanje svijesti o vrijednostima ovog drevnog grada. Za novi početak ima za cilj da se Ulcinju vrati glas razuma i pravde”, istakla je kandidatkinja za odbornicu Hristina Dragović.

Novinar, publicista i analitičar iz Albanije, Mentor Nazarko istakao je da je Ulcinj jedan prelijep grad koji ima rijeku, planine, polje, prelijepo more i jednu od najboljih plaža u Evropi, ali da je nejasno kako on može da bude najsiromašnija opština na crnogorskom primorju.

,,Ima li nade za Ulcinj? Na ovo pitanje našao sam odgovor kada po prvi put sam vidio gospodina Abazovića, koji okuplja mladost. Čovjeku koga poštuju i vole pripadnici svih nacija u Crnoj Gori”, naglasio je Nazarko.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još