Krađa u Valdanosu- šteta od 70 do 100 hiljada eura

 Krađa u Valdanosu- šteta od 70 do 100 hiljada eura

Preko 25 poklopaca šahti je ukradeno iz uvale Valdanos, napisali su na svom Fejsbuk profilu Maslinari Ulcinja.

– Nerijetko se dešava da neko i upadne u šaht i povrijedi se. Za sada nepoznati lopovi ukrali su sa ulcinjske maslinade odnosno uvale Valdanos preko 25 poklopca šahti. Žalosno i tužno i jadno, na šta su sve spremni ljudi zarad nekog malog profita. Molimo maslinare, građane da obrate pažnju da neko ne upadne i povrijedi se – piše u njihovoj objavi.

Oni su apelovali na opštinske i državne organe da reaguju.

Crogorski mediji prenose da su za sada neidentifikovani lopovi razbili trafostanicu u nekadašnjem vojnom odmaralištu u Valdanosu i odnijeli dijelove trafoa i druge elektro-uređaje kako bi, najverovatnije, unovčili veliku količinu bakra i metala. Usput su odnijeli i više desetina metalnih poklopaca sa šahtova sistema za vodovod i kanalizaciju a prema prvim procjenama pričinjena šteta se kreće od 70 do 100 hiljada eura.

Pripadnici Vojske Crne Gore, odnosno Ministarstvo odbrane Crne Gore, od 20. februara ne obezbjeđuju ulaz u taj kompleks odnosno njegovu unutrašnjost, piše Dan.

Ranije je donijeta odluka da uvala više ,,ne predstavlja prostor posebne namjene za potrebe odbrane“, te je ulazna kapija koja je postojala od 1978. godine uklonjena.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još