Krivično procesuirana četiri lica zbog krađa, zloupotrebe droga i lažnog prijavljivanja

 Krivično procesuirana četiri lica zbog krađa, zloupotrebe droga i lažnog prijavljivanja

Policija je u Baru u naselju Ilino, u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, kontrolisala lice R.R. (29) iz Bara. Kod njega je pronađeno jedno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne mase 31,6 grama i 109 komada tableta sa liste opijata, saopšteno je iz Uprave policje.

Po nalogu tužioca iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici R.R. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

”Osim toga pripadnici policije u Baru su podnijeli krivičnu prijavu protiv S.R. (47) zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. On je, kako se sumnja, otuđio jedno putničko motorno vozilo koje je nakon toga prodao u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi”. saopšteno je iz UP.

Krivično će odgovarati i D.C. (39) iz Republike Srbije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo lažno prijavljivanje.

Kako dodaju, D.C. je u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Bar izjavio da je nad njim izvršeno razbojništvo, te da su mu, njemu dva nepoznata lica, otuđila novac u iznosu od 790 eura. Preduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog događaja, pripadnici policije su došli do sumnje da se ovaj događaj nije desio. Upoznat je nadležni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo lažno prijavljivanje, te je protiv D.C. podnijeta krivična prijava.

”Podnijeta je i krivična prijava i lišen je slobode N.A. (32) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa na štetu jednog lica iz Ulcinja. Kako se sumnja, on je koristeći nepažnju opštećene, iz otključanog vozila otuđio torbu sa ličnim stvarima i novcem u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi”, zaključuje se u saopštenju UP. 

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još