Krivokapić: Iskazujem zahvalnost Srbiji; Brnabić: Gradimo mostove bratstva i prijateljstva sa CG

 Krivokapić: Iskazujem zahvalnost Srbiji; Brnabić: Gradimo mostove bratstva i prijateljstva sa CG

izvor gov.me

Solidarnost je najbitnija u ovim vremenima, treba da se držimo zajedno, poručila je srpska premijerka Ana Brnabić prilikom večerašnjeg dočeka na aerodromu u Podgorici. Zdravko Krivokapić izrazio je nadu da će ovo biti novi početak razvoja odnosa dviju država.

Prvi kontingent vakcina protiv koronavirusa, donacija Republike Srbije, stigao je večeras oko 18.50 sati na podgorički Aerodrom.

“Iskazujem zahvalnost Srbiji što ste nam donijeli vakcine koje treba da zaštite stanovništvo Crne Gore. Zdravlje iznad svega a solidarnost prije svega”, kazao je Krivokapić i dodao:

“Mogu samo da kažem da su građani Crne Gore očekivali dugo kad će da stigne vakcna i evo stigla je. Ne želeći da optužujem bilo koga, ipak neko treba da se zapita šta je bilo od 30. avgusta do 4. decembra”.

Obraćajući se Ani Brnabić kazao je: “Uvažena premijerko, posebno je zadovoljstvo što ste danas ovdje zajedno sa nama. Jedino nam je žao što je povod ovakav ali biće prilike i vremena i znaćemo da vas ugostimo onako kako dolikuje crnogorskom gostoprimstvu.”

FOS reporter

Izrazio je zahvalnost Vladi i građanima Srbije koji su, odričući se svojih vakcina, poslali donaciju građanima Crne Gore.

“U nadi da će ovo biti novi početak razvoja naših odnosa koji su bili jedno vrijeme u zastoju, mi moramo da unapređujemo naše odnose jer je to naša državnička obaveza”, istakao je premijer.

Brnabić: Želimo da otvorimo novo poglavlje između Srbije i Crne Gore

Brnabić je rekla da je zadovoljstvo što je večeras u Podgorici, što je u prilici da u ime Republike Srbije uruči ovu donaciju.

“Donacija od 4.000 Sputnjik vakcina je dovoljna da se vakciniše 2.000 ljudi. Večeras sam donijela 2.000 prvih doza i uskoro se vidimo ponovo da donesemo revakcinu. To vam možda ne djeluje kao velika količina vakcina ali dovoljna je da se imunizuju ili vaši zdravstveni radnici u crvenoj kovid zoni, ili dijelom zdravstveni radnici i starije stanovništvo”, navela je Brnabić.

“Pratim u Srbiji ali i u regionu i Evropi, i želim da izrazim divljenje kako se Crna Gora i vaša Vlada bore protiv ovoga. Sve je veći broj testiranih što je pravi vid borbi dok ne dođu vakcine. Izuzetno nam je drago u Srbiji što se dobro nosite sa ovim i što će biti sve bolje”, dodala je srpska premijerka.

Iskazala je zahvalnost Dritanu Abazoviću sa kojim je bila u svakodnevnom kontaktu i koji je, kako je rekla, gurao da vakcinu stignu što prije. Takođe se zahvalila i liderima Demokratskog fronta Andriji Mandići i Milanu Kneževiću i svim ljudima koji su pisali predsjedniku Srbije da stignu vakcine.

FOS reporter

“Solidarnost je najbitnija u ovim vremenima, treba da se držimo zajedno. Moja poruka i poruka predsjednika Vučića je ako bude trebalo još vakcina, dodatna pomoć i podrška tu smo za vas”, saopštila je ona.

“Zadovoljstvo mi je što smo mogli da izađemo u  susret i pomognemo građanima Crne Gore. Ovim gestom želimo da otvorimo jedno novo poglavlje između Srbije i Crne Gore. Da to budu odnosi između braće i sestara, najboljih i najbližih prijatelja. Jedini interes i prioritet nam je da gradimo mostove bratstva i  prijateljstva sa Crnom Gorom”, zaključila je Brnabić.

Avionom Vlade Republike Srbije dopremljen je kontingent od, kako je najavljeno, 2.000 doza vakcine Sputnjik V, a još toliko će stići narednih dana.

Premijer Zdravko Krivokapić i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović dočekali su delegaciju iz Srbije, koju predvodi premijerka Ana Brnabić.

FOS reporter

Na aerodromu je vozilo Montefarma koje će preuzeti vakcine, jer ih treba smjestiti u posebno pripremljenim skloništima.

FOS reporter

Iz Vlade je ranije saopšteno da će izjave za medije dati delegacija Crne Gore i Srbije.

FOS reporter

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović saopštila je sinoć da u Crnu Goru stiže 2.000 doza Sputnjik V vakcine, dok se narednih dana očekuje još toliko, što je obezbijeđeno u dogovoru sa Srbijom.

Ona je navela da je Vlada u posljednja dva mjeseca vodila više bilateralnih pregovora kako bi Crna Gora dobila vakcinu.

izvor FOS media

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još