Kurti nakon izbora: Ovo je bio referendum o pravdi, neću se nikom svetiti

 Kurti nakon izbora: Ovo je bio referendum o pravdi, neću se nikom svetiti

Izvor: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Kandidat za kosovskog premijera iz Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti izjavio je da su rezultati nedjeljnih izbora na Kosovu bili “referendum o pravdi”, a da će dijalog sa Srbijom “biti peti ili šesti prioritet” nove Vlade.

„Pobijedili smo na ovim izborima. Ovo je bio referendum za pravdu i za rad, a protiv zauzimanja države i korupcije. To je nešto bez presedana na posleratnom Kosovu“, rekao je Kurti u obraćanju simpatizerima.

Lider Samoopredeljenja zahvalio je aktivistima i simpatizerima na dobrom upravljanju izbornim procesom, a posebno je zahvalio dijaspori koja je u velikom broju došla da glasa na izborima, prenosi N1. 

Kurti je takođe se zahvalio političkim protivnicima na fer trci.

„Nećemo se svetiti nikome, ali tražićemo odgovornost“, rekao je Kurti i objavio da će dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom biti „peti ili šesti prioritet njegove vlade“.

Prema rezultatima koji su objavljeni na web stranci CIK-a u 6 sati na osnovu više od 97 odsto prebrojanih glasova pobjednik izbora je pokret Samoopredjeljenje koji je osvojio 48,17 odsto glasova.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još