Lani bilo više od 680 protesta

 Lani bilo više od 680 protesta

izvor FOS media

Uprava policije je prošle godine obezbjeđivala 684 javna okupljanja, odnosno protesta, što je za 259 više nego godinu ranije, pokazuje izvještaj o primjeni Zakona o javnim okupljanjima i priredbama koji je usvojila Vlada, piše Dan.

U izvještaju se navodi da, osim što građani uočavaju selektivnost policije prema određenim javnim okupljanjima, isto mišljenje postoji i u samim policijskim redovima.

Policija je lani obezbjeđivala i 182 javne priredbe.

“Na navedenim javnim okupljanjima i javnim priredbama prisustvovalo je oko 1.218.000 (880.000 je učestvovalo 2019.) građana”, piše u izvještaju.

Uprava policije je lani u 15 slučajeva donijela rješenje kojim se ne dozvoljava održavanje javnog okupljanja, dok je u 2019. to urađeno tri puta.

U izvještaju koji je Vladi predalo Ministarstvo unutrašnjih poslova konstatuje se da je lani uočena percepcija javnosti o selektivnom postupanju policije u odnosu na (ne)dozvoljavanje održavanja javnih okupljanja, obezbjeđivanje javnih okupljanja kao i različito postupanje u odnosu na obavezu prijavljivanja pojedinih javnih okupljanja.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još