Ljetovanje u prirodi primamljivo sve većem broju turista

 Ljetovanje u prirodi primamljivo sve većem broju turista

Odmor u prirodi sve je popularniji posljednjih godina. Posebno u vrijeme pandemije, ovaj vid turizma atraktivan je turistima, jer se osjećaju sigurnije. Turistički kampovi u Ulcinju već uveliko rade, a broj gostiju srazmjeran je 2019. godini, koja važi za veoma uspješnu , kada je ljetnja turistička sezona u pitanju.

Vlasnik Giovanni turističkog kampa Marko Škrelja očekuje da će takav trend biti nastavljen I u periodu pred nama.

„ Sezona polako počinje. Prvi gosti su već su stigli, a I najave su dobre. Ohrabruje početak sezone, tim prije što je broj gostiju srazmjeran 2019. godini, kojom smo svi bili zadovoljni. Prvi gosti su iz Češke, imamo nešto iz Austrije, I već dio gostiju je iz okruženja. “ kazao je Škrelja za Portal Ulcinj.

Marko Škrelja

Preko bookinga je rezervisano preko 30 odsto kapaciteta za jul I avgust.

“ To mi je jedan input da će sezona biti berićetna”, istakao je Škrelja.

VIKEND ODMOR AKTUELAN I OVE SEZONE

Vikend turizam posljenjih godina zauzeo je primat, a kako stvari stoje, taj trend će biti zastupljen I ove godine.

“ Taj trend se nastavlja. Ne samo kada su domaći turisti iz Crne Gore u pitanju, već nam I gosti iz regiona dolaze na vikend. Recimo, turistima sa Kosova nije teško da dođu na dva dana u Ulcinj. Što nama I nije baš u interesu, ali na usluzi smo svim turistima I prilagođavamo se njihovim zahtjevima”, istakao je Škrelja.

ALBANIJA NE MOŽE BITI KONKURENCIJA CRNOJ GORI

Prethodnih sezona ukazivalo se da Albanija vuče sve više gostiju, te da je ozbiljna konkurencija Crnoj Gori, međutim Škrelja ne misli tako.

“ Ne bih rekao da Albanija nama može da bude konkurencija. Prije svega- mi imamo jednu decenijsku tradiciju kada je turizam u pitanju. Imamo ljubaznost, gostoprimstvo I domaćinski odnos prema svakom gostu. Nemam ništa protiv turizma u Albaniji, oni takođe imaju lijepe plaže, sunce isto grije kao kod nas, ali mislim da nam iskustvo daje veliku prednost I da imamo jedan veliki broj gostiju koji nas sigurno neće zamijeniti sa Albanijom”, kazao je Škrelja.

On kao važan faktor navodi I bezbijednost.

“ Turisti se kod nas , ne  samo u Ulcinju, već kompletnoj Crnoj Gori osjećaju sigurno, mnogo sigurnije nego u Albaniji. Tako da smatram da nam je I to velika prednost”, istakao je Škrelja.

Pročitajte još